Kenmerken van de Kristallen van het kwarts

Kenmerken van de Kristallen van het kwarts

Kwarts is het meest voorkomende en gevarieerde mineraal op de planeet. Het is ook een zeer veelzijdige stof, met toepassingen variërend van sieraden elektrische componenten. Verzamelaars, wetenschappers en zelfs beoefenaars van alternatieve geneeskunde vinden eindeloze toepassingen voor de kristallen. Het is niet moeilijk om kwarts ergens vinden in je dagelijkse leven, zelfs als je denkt dat je geen contact mee hebben.

Structuur

Kwarts heeft een unieke structuur niet gedeeld door vele andere mineralen. Het vormt ongebruikelijke kristallen - vaak erg groot en foutloos, maar soms korrelig als in een geode. De werkelijke structuur van kwarts brengt een corkscrewing helix van silicium tetrahedrons, en kan het wel heel ingewikkeld. De meest voorkomende vorm omvat een hexagonaal prisma vorm of wat als een zeszijdige piramide.

Kleur

Kwarts kristallen komen in een eindeloze lijst van kleuren, van helder tot ondoorzichtig. Bergkristal is de duidelijke verscheidenheid, melkachtig kwarts heeft een troebele witte uiterlijk, en amethist bestaat uit heldere paars gearceerde stenen. Veel kwarts vormen - zoals amethist, citrien, en rozenkwarts - maak populaire keuzes voor sieraden. Bergkristal kwarts fungeert ook als een kristal voor juwelen en als instrumenten door degenen die in de helende eigenschappen van kwarts geloven.

Gebruik

Zand bestaat eigenlijk uit kleine kwarts steentjes, en fungeert als de grootste ingrediënt bij het maken van glas. Kwarts dient ook als een schuurmiddel voor zandstralen of slijpen glas. Transparante bergkristal heeft elektronische toepassingen, zoals in horloges, als een oscillator voor een radio en in manometers. Voorts zet men in de studie van de optica. Kwarts is essentieel in de computer-industrie, gebruikt bij het maken van silicium halfgeleiders.