Kenmerken van alcoholverslaving bij adolescenten

De tekenen alcoholafhankelijkheid adolescenten soms moeilijk te herkennen. Dit is een tijdperk periode waarin jongeren ondergaan emotionele, mentale en fysieke veranderingen. Overmatig alcoholgebruik kan ontwikkelen hersenfuncties beschadigen en te zien zijn als risicovol sociaal gedrag, die op lange termijn gevolgen kan hebben. Het herkennen van de tekenen van alcoholverslaving kan helpen de ouders krijgen hun kinderen de juiste behandeling en hulp voor deze ziekte.

Alcoholmisbruik Versus alcoholverslaving

Alcoholmisbruik is het drinken van die interfereert met het dagelijks leven, maar is nog niet uitgegroeid tot een lichamelijke verslaving. Misbruikers drinken zelfs wanneer de situatie gevaarlijk, zoals rijden onder invloed. Ze geven een slecht beoordelingsvermogen bij het omgaan met persoonlijke, sociale of problemen op het werk. Alcohol-afhankelijke individuen vertonen dezelfde symptomen als alcoholverslaafden, maar ook ontwenningsverschijnselen ervaren dat alleen kan worden verlicht door meer alcohol of drugs behandelingen. Ze zijn niet in staat om te controleren of de controle van de hoeveelheid alcohol die ze drinken en ervaring alcohol hunkeren als ze proberen te stoppen helemaal met drinken.

Risico's tijdens de adolescentie

Adolescenten hebben een groter risico als ze betrokken bij maatschappelijke gebeurtenissen die het centrum rond alcohol en waarin groepsdruk kan leiden tot binge drinking geworden. Als jonge volwassenen ervaren grote veranderingen in het leven, kunnen ze beginnen om alcohol te gebruiken als een middel om het omgaan met stressvolle situaties. Waarnemend Surgeon General Kenneth Moritsugu aangegeven in een Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services persbericht 2007 dat degenen die beginnen met het drinken van "vóór de leeftijd van 15 jaar zijn vijf keer meer kans om aan alcohol gerelateerde problemen later in het leven."

Gedrag

Het kan moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen normale puber gedrag en dat wat aangeeft dat alcoholverslaving is een factor zijn. Veranderingen in het gedrag, zoals een plotselinge daling van de schoolcijfers, stelen, verbaal of fysiek geweld jegens anderen, overmatig stemmingswisselingen en liggend worden waarschuwingsborden. Alcohol geur op adem of kleding plus geheimzinnig gedrag kan ook duiden op overmatig alcoholgebruik.

Mentaal

Tijdens de adolescentie, zijn hersenfuncties ontwikkelen en een hoge mate van alcoholgebruik kan op lange termijn schadelijke effecten op de structuur en het functioneren van de hersenen hebben. Studies van de National Institutes of Health hebben aangetoond dat alcohol afhankelijke jongeren hebben moeite met verbale en non-verbale tests scoren lager dan normaal. Alcohol afhankelijke adolescenten ervaren vaak "black-outs", waarin zij niet in staat zijn om de recente ervaringen herinneren. Ze hebben meer kans op problemen met aandacht en hebben een hogere kans op de uitoefening van gevaarlijke seksuele activiteit, zoals onbeschermde seks.

Fysiek

Fysische symptomen alcoholafhankelijkheid vertonen vaak de ochtend na een zwaar drinken periode of na langdurige alcoholgebruik. Slechte eetgewoonten of gebrek aan belangstelling voor voedingsmiddelen die normaal waren aantrekkelijk is gemeenschappelijk. Wanneer een alcohol-afhankelijke adolescent stops drinken plotseling, hij ervaart ontwenningsverschijnselen, zoals trillen, zweten en misselijkheid.