Keflex voor Neusbijholteontsteking

Keflex voor Neusbijholteontsteking

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, sinus infecties zijn de vijfde meest voorkomende reden voor het gebruik van voorgeschreven antibiotica. Cefalosporine medicijnen zoals Keflex worden vaak voorgeschreven voor de behandeling; echter Keflex is niet de aangewezen medicatie om sinus infecties te behandelen.

Keflex Feiten

Keflex (cephalexin) behoort tot de cefalosporine familie van medicijnen die een breed spectrum van antibiotica bescherming bieden. Het wordt gebruikt om bacteriële infecties, zoals oor infecties; urineweginfecties; bovenste luchtweginfecties; en huidinfecties.

Klinische bevindingen

Een studie gepubliceerd in het januari 1985 editie van de Southern Medical Journal onderzocht de effectiviteit van cephalexin bij de behandeling van sinusitis. Resultaten gaven 83 procent effectiviteit met zeldzame incidentie van bijwerkingen.

Recente bevindingen

Beschikbare informatie in 2009 geeft aan dat Keflex is niet langer de voorkeur antibiotische behandeling voor sinusitis, omdat het een van de eerste generatie cefalosporine medicijnen die niet in de effectieve antimicrobiële dekking die nodig is om sinusitis te roeien.

Nieuwer Behandeling Opties

Volgens de Cleveland Clinic, de voorkeur behandelingen omvatten een twee-weekse cursus van amoxicilline of nieuwer cefalosporine medicijnen zoals Vantin of Ceftin.

Antibiotische Richtlijnen

De Universiteit van Maryland Medical Center schat dat bijna 80 procent van de sinus infecties opruimen binnen twee weken zonder antibiotica interventie. Antibiotica mag alleen worden voorgeschreven voor patiënten met een hoog risico op het ontwikkelen van een bacteriële infectie of voor patiënten met sinusitis die niet heeft opgelost op zijn eigen.