Katabole Foods Lijst

Katabole Foods Lijst

Katabole voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die geen calorieën, ook wel bekend als "negatieve" calorieën bevatten. Eenmaal gegeten en geabsorbeerd, katabole voedingsmiddelen zorgen dat het lichaam meer calorieën te verbranden dan het voedsel bevatte oorspronkelijk. Veel diëten raden het gebruik van katabole voedingsmiddelen als snacks of hapjes te helpen vullen van de maag voor het eten van de hoofdmaaltijd.

Sla

Ontstaan ​​als een onkruid in de Middellandse Zee, is sla uitgegroeid tot een van de meest populaire katabole groenten in de wereld. Hoewel er vele varianten, zijn er slechts vier hoofdcategorieën van sla. Crisphead is de lichtste gekleurde categorie en de minst voedzame. Iceberg is de meest voorkomende variëteit van Crisphead sla. Green Leaf en Red Leaf sla zijn rassen van een sla categorie genaamd Losbladig. Bladeren van deze soort sla groeien uit van een stam in plaats van in het hoofd van vorm. De losse bladeren van de kropsla rassen lijken op die van een bloeiende roos. Slasoorten in deze categorie hebben een lichte boterachtige smaak en textuur. Last but not least, is Romaine sla vaak gevonden in Caesar salade en heeft een knapperige textuur net als ijsbergsla, maar met een sterkere smaak.

Citroenen

Een andere populaire katabole eten is de citroen. Drie varianten van de citroen onder meer de zoete, citroenzuur en ruw. Zoete citroenen, ook wel bekend als Meyer citroenen, ontstaan ​​in China en werden vernoemd naar Frank Meyer die hen zoetsmakende overgebracht naar de Verenigde Staten in 1908. Meyer citroenen hebben een dunne huid aan de buitenkant en aan de binnenkant. Gewoonlijk als wortelstok in de teelt van verschillende citrusvruchten, ruwe citroen een ruwe huid en een oranje-gele kleur aan de binnenkant. Citric citroenen zijn de meest voorkomende citroen verkocht, is de meeste markten. Deze citroen heeft een zure smaak en is het belangrijkste ingrediënt in limonade.

Broccoli

Een van de meest voedzame katabole eten broccoli. Broccoli bevat talrijke vitaminen zoals vitamine A, C en B. Bovendien kalium, ijzer en zink ook in broccoli. Bracht aan de VS uit de mediterrane landen, kan broccoli gemakkelijk worden geïdentificeerd als een donkergroene bundel van boomachtige roosjes.