Kat lusteloosheid en Niezen

Kat lusteloosheid en Niezen

Het probleem van katten ademnood is een veel voorkomende aandoening die vele katten treft elk jaar. Hun respiratoire systemen zijn gevoelig voor besmetting door contact met andere katten en andere omgevingsfactoren, en een van de symptomen die veel katten aanwezig is niezen. Hoewel dit op zich niet een ernstig probleem, veel katten ontwikkelen lethargie die hun algemene welzijn aantast.

Aspecten van infectie van de ademhalingswegen

Virale en bacteriële infecties de oorzaak van de meeste gevallen van de bovenste luchtwegen in katachtigen. Deze elementen zijn het meest vaak gevonden in de mond, ogen en neus van de kat, wat leidt tot irritatie en afscheiding uit de ogen en de neus vooral. Het resultaat is een verhoogde afleveringen van niezen. Meer ernstige infecties leiden tot verlies van eetlust en koorts, die de toestand verergeren. Katten die gevoelig zijn voor URI of die slechts een paar afleveringen kunnen dragers van de bacteriën en virussen worden, en het terugkeren van de aandoening zal verschijnen in de toekomst.

Geassocieerd Lethargic Reaction

Lethargie is een van de meest voorkomende symptomen van een URI bij katten. Dit is een gevolg zijn van een lichte koorts of verlies van eetlust als gevolg van de niezen en irritatie waarmee de kat leeft. Hoewel lethargie zodra de URI passeert daadwerkelijk wordt behandeld, kan dit verlies aan energie en gebrek aan voeding leidt tot uitdroging als niet onmiddellijk behandeld.

Oorzaken van Niezen van URI

De virussen en bacteriën die katten veroorzaken te niezen worden in de membranen en weefsels van het gezicht organen specifiek ingediend. Dit is vergelijkbaar met hoe mensen worden beïnvloed, maar katten vaker chronische problemen in de luchtwegen die een ernstig probleem in de tijd zal worden ontwikkeld. Lethargie is slechts een van de bijwerkingen van een URI en effectief kunnen worden aangepakt door het stimuleren van voeding en het verstrekken van meer water voor de kat.

Behandelen URI in Cats

Virale infecties die leiden tot feline URI zullen over het algemeen niet reageren op behandeling met geneesmiddelen. Echter secundaire bacteriële infecties die zijn geassocieerd met een URI reageren op bepaalde antibiotica zoals tetracycline-type geneesmiddelen (specifiek doxycycline). Het risico van problemen met het immuunsysteem van ernstiger infecties zoals feline herpes en sterkere medicijnen kan nodig zijn deze aandoeningen te behandelen.

Andere besmettelijke Soorten Feline Infecties

Er zijn andere meer ernstige infecties die het ademhalingssysteem van katten vallen. Een daarvan is Chlamydia, die vaak werd aangeduid als een soort griep of longontsteking in het verleden. Deze aandoening, meer specifiek aangeduid als Feline Chlamydophila, is een uitloper van infecties van de luchtwegen, dat de ogen van de kat aantast. De membranen in de oogleden en de sclera (witte voering dat het oog bedekt) geïrriteerd raken en beginnen om vloeistoffen af ​​te voeren. Deze vorm van conjunctivitis treft vooral kittens en kan worden voorkomen met vaccinaties.