Karpaltunnelsyndrom övningar

Den som upplever karpaltunnelsyndrom kan utföra dessa övningar varannan timme för att lindra och förebygga smärta. Övningarna kan bidra till att stärka musklerna och öka blodcirkulationen till dessa områden genom mild aeroba och motstånd-träningsmetoder. Byta positioner med några timmars mellanrum kommer att bidra till att motverka effekterna av karpaltunnelsyndrom. Övningarna tar totalt cirka 5 minuter att genomföra.

Genom att trycka på Wrist

För att utnyttja handleden, börja med höger handflata uppåt. Bita försiktigt en lös näve och håll handleden stadig som du försiktigt trycka nedåt på den näve med vänster hand i 5 sekunder. Se till att hålla handleden rak. Därefter sväng höger och knytnäve handflatan nedåt. Med vänster hand, tryck försiktigt på den högra handens knogar i ca 5 sekunder, hålla handleden rak. Slutligen, sväng höger och knytnäve tummen uppåt. Använd den vänstra handen för att försiktigt trycka ner de näven i 5 sekunder, återigen hålla handleden rak. Upprepa övningar på vänster.

Handleds cirklar

Använda pekaren och långfingret grep tätt tillsammans, rita imaginära medurs cirklar i luften samtidigt som du håller handleden stadigt. Upprepa med den andra handen.

Nacke och axlar

För att utnyttja nacke och axlar, börja med att sitta i upprätt läge. Placera vänster hand på höger axel och försiktigt håller axeln på plats när du luta huvudet åt vänster. Håll i 5 sekunder och upprepa på vänster axel. En annan karpaltunneln övning för nacke och axlar börjar med att stå i en avslappnad position. Med armarna på din sida, lyft axlarna och sträck dem tillbaka, med en nedåtriktad vinkel. Stretcha sedan axlarna framåt.

Underarmar

För att utnyttja underarmarna, börja med att placera händerna i en bön ställning; placera handflatorna, fingrar pekar uppåt, framför bröstet. Att hålla handflatorna pressade ihop, lyft armbågarna och känna stretch i underarmarna. Håll i 10 sekunder. Skaka ut händerna när övningen är klar.

Fingrar och Hand

Carpal tunnel övningar kan hjälpa till att lindra smärta i händer och fingrar med några enkla övningar. Först sträcka och böja fingrarna för att lossa dem. Därefter gör en stram näve med höger hand och släpp sedan. Upprepa 5 gånger på höger och utför övningarna på vänster då.