Karpaltunneln Övningar med vikter

Karpaltunnelsyndrom är ett kroniskt tillstånd som skapar svaghet i handen tillsammans med domningar och möjligen utstrålande smärta. Det är en komprimering av mediannerven, som styr tummen och alla fingrarna utom lillfingret. Vissa vikt övningar kan stärka musklerna för att hjälpa till att lindra den kompression av nerven.

Utöka Hand

De flesta problem med karpaltunnelsyndrom är ett resultat av upprepad sammandragning av handen. Även små sammandragningar som t.ex. skriva kan bli ett kroniskt problem. När du gör övningar med vikter, du vill vara säker på handleden och fingrarna går igenom ett komplett utbud av rörelse.
Lätta vikter som används av de fyra fingrarna som du rullar och rulla dem ökar fingerstyrka. Använd en lätt vikt som inte kommer att anstränga handleden. En annan effektiv övning använder motståndet i ett gummiband.
Ett gummiband runt fingrarna kan stärka fingrarna och öka flexibiliteten. Du kan placera gummibandet runt alla fingrarna eller välj fingrar. Om du upplever smärta vid basen av tummen, utesluta den från övningen.

Kinesiska Träningsbollar

Kinesiska träningsbollar förbättrar också handen fingerfärdighet och styrka. Detta är en skonsamma träning med två metallkulor som vanligtvis cirka två inches i diameter. Håll båda bollarna i samma hand och rotera dem i en cirkulär riktning. Växla mellan medurs och moturs rörelser. Nyckeln med hjälp av kinesiska träningsbollar är att hålla dem tillräckligt långt ifrån varandra att de inte Clank ihop. Du vet att du behärskar dem när de små klockorna inom dem klämta harmoniskt.
Dessa är lätt korrigeras med en lite över ett halvt kilo. Detta är tillräckligt i vikt för att skapa en uthållighet träning när det görs på rätt sätt.

Gör inte följande

En del av problemet för människor som försöker rehabilitera karpaltunnelsyndrom är de gör fel övningar och öka stress och påfrestningar ökar trycket på medianusnerven. Göra power clean hissar eller upprättstående rader kan placera handleden i en mycket stressad, onaturligt och äventyras position. Close-grepp bänkpress och handleds lockar med dig sitta kompromiss handleden stabilitet.
Om du lider av karpaltunnelsyndrom, tala med din läkare om dessa övningar innan du lägger dem eller fortsätta att använda dem i din träning rutin. Om din dagliga rutin innebär högriskaktiviteter som att skriva eller gripande för en längre tid, kanske du vill hålla sig borta från dessa övningar för att undvika mer problem.