Kapalbhati Yoga & Weight Loss

Kapalbhati Yoga & Weight Loss

Yoga is een eeuwenoude gezondheid praktijk die meer dan 5000 jaar teruggaat. Hoewel het meest bekend voor het ontwikkelen van balans en flexibiliteit, is ook gunstig voor het beheer van stress en gewichtsverlies. Terwijl asana practice (houdingen) is een groot deel van yoga, pranayama (ademhaling) is essentieel om alle voordelen van yoga te bereiken. Een van deze ademhalingsoefening, Kapalbhati, heeft vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van hulp bij gewichtsverlies.

Betekenis

"Kapal" betekent schedel (of het hoofd), en "bhati" betekent schijnt. Daarom is de term Kapalbhati (schijnt hoofd) impliceert een persoon die wordt verlicht. Zoals met alle vormen van yoga-meditatie en pranayama, het uiteindelijke doel is om de beoefenaar te leiden op het pad naar verlichting. Echter, Kapalbhati heeft enkele praktische toepassingen ook. Vanwege de krachtige gebruik van het abdomen, is een uitstekende oefening voor versteviging het middenrif en bovenste buikspieren. De krachtige ademhalingstechniek helpt zuurstofstroom verhogen tot de bloedbaan, bekrachtigen het lichaam en is een prachtige oefening voor het reinigen van de longen en bloed. Het wordt traditioneel gebruikt in de yoga als een vorm van kriya, of reiniging.

Techniek

Zoals met de meeste yoga ademhalingsoefeningen, is geen speciale apparatuur vereist. Omdat het wordt gedaan zitten in een comfortabele positie, zowat iedereen kan oefenen Kapalbhati.

Om te beginnen, de beoefenaar zit rechtop, ofwel in kleermakerszit op de vloer of op de rand van een stoel. De ogen zijn gesloten blijven. Vervolgens is diep ademhalen voor vijf of zes ademhalingen. Dit dient altijd door de neus, eerste inademen in de onderbuik, vervolgens in de borst, en tenslotte uitademen langzaam, waardoor het lichaam te ontspannen.

Voor Kapalbhati, moet men diep adem in te nemen, het vullen van de hele buik met lucht (waardoor het uit te breiden als een ballon). De lucht wordt dan met kracht uitgestoten uit het lichaam, het oplopen van de buikspieren terug naar de wervelkolom. Dit is vergelijkbaar met de beweging gemaakt bij snuiten van de neus. De inhalaties en uitzettingen moet worden herhaald in snelle opeenvolging, het pompen van de maag als een blaasbalg. Men moet beginnen met 20 uitzettingen, daarna gaan rusten voor een minuut, ademhaling natuurlijk.

Dit proces kan twee of drie keer herhaald. De volgende set moet 30 uitzettingen en 40 voor de laatste set, waardoor de snelheid van de adem licht met elke set.

Effecten

Als eerste beginnen Kapalbhati praktijk kan men enigszins licht in het hoofd worden. Dit zal verdwijnen als de ademhaling wordt efficiƫnter. Kapalbhati ademhalingsoefeningen kan elke dag worden uitgevoerd. Men kan ervoor kiezen om te oefenen in de ochtend, bij het opstaan, of vlak voor het begin van een regelmatige lichaamsbeweging routine. Men moet voorkomen dat het doen van dit recht voor het slapen gaan naar bed, omdat het een stimulerende werking op het lichaam kan hebben.

Regelmatig Kapalbhati praktijk helpt reinigen van de longen, en het verhogen van de zuurstofopname in het bloed. Het helpt ook om de longcapaciteit te vergroten, waardoor het uithoudingsvermogen in de sport en andere fysieke activiteiten. Deze oefening moet worden gebruikt in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging routine voor maximale resultaten.

Weight Loss Tips

Kapalbhati is een belangrijke aanvulling op uw plan van het gewichtsverlies. Dit is niet beperkt tot, maar moet zijn: het eten van gezonde, geheel (onbewerkte) voedingsmiddelen, het drinken van veel water, het krijgen van voldoende rust, en het vinden van een vorm van oefening om elke dag te doen (wandelen, joggen, fietsen of yoga).

Voorzichtigheid

Personen die hartproblemen, longziekten of problemen met de bloedsomloop hebben, moeten Kapalbhati oefenen onder begeleiding getraind. Als dit het proberen voor de eerste keer, is het raadzaam om de instructievideo hieronder eerst kijken.