Kanker Voorkomen in Radiologen

Kanker Voorkomen in Radiologen

Radiologie is een veel gebruikte medische praktijk sinds het begin van 1900. Kunstmatige straling wordt gebruikt in veel verschillende medische gebieden zoals oncologie, tandheelkunde en nucleaire geneeskunde. Er is onderzoek gedaan om te bepalen welke eventueel kanker gebeurtenissen aanwezig tussen deze werknemers.

The Early Years

In het begin van 1900 werden de werknemers in de radiologie blootgesteld aan hoge doses ioniserende straling. Onderzoek werd gedaan op acht cohorten in het veld, en de onderzoekers ontdekten dat radiologen vóór het jaar 1950 was het risico op het krijgen van kanker als gevolg van hun blootstelling aan straling.

Leukemie

Leukemie is een kwaadaardige kanker die zich vormt in het bloed. Studies uitgevoerd op radiologen vóór 1950 toonde een verhoogde sterfte van werknemers met leukemie.

Andere soorten kanker

Terwijl leukemie was de meest voorkomende vorm van kanker gevonden in radiologen vóór 1950, vonden de onderzoekers ook dat sommige vormen van kanker, zoals borst- en huidkanker, werden ook gemeld.

Risico's van vandaag

Hoewel er geen kennis protocol voor kanker-gerelateerde risico's in het beroep vandaag, radiologen voorzorgsmaatregelen te nemen van zichzelf bloot te stellen aan hoge doses straling te houden.

Voorzorgsmaatregelen

Het risico van gevaarlijke blootstelling aan straling zijn sterk verbeterd sinds 1950 uit angst voor kanker. Lagere doses straling worden nu gebruikt en radiologen Tref voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van vesten en het uitvoeren van scans, terwijl ze in een aparte afgesloten ruimte.