Kanker Risico's van granieten werkbladen

Graniet werkbladen is bekend radon gas, wat een belangrijke oorzaak van longkanker uitstoten. Of uw aanrecht geeft ze genoeg gas om gevaarlijk te zijn is een controversieel onderwerp.

EPA

De Environmental Protection Agency stelt dat huidige gegevens zijn onvoldoende om vast te stellen dat het graniet gebruikt in werkbladen verhoogt radon binnenshuis niveaus, hoewel individuele monsters hogere niveaus mogen uitstoten. Grond onder een huis geeft doorgaans uit meer radon.

Het testen van uw huis voor radon

U kunt testen voor radon niveaus in uw huis met een $ 25 kit verkrijgbaar in de winkel of online. U kunt ook het huren van een gekwalificeerde radon professional aan het testen en eventueel noodzakelijke sanering te doen. Concentraties hoger dan vier picocuries per liter (die het risico op longkanker aanzienlijk vergroten). U kunt gekwalificeerde professionals op de website voor de Conferentie van Radiation Control Program Directors vinden.

Het testen van uw Countertop

Er is geen algemeen aanvaarde protocol voor het testen van werkbladen voor straling. Graniet producten niet deze tests nodig. Het kan worden gedaan met gespecialiseerde instrumenten door getrainde professionals.

Regelgeving

Er zijn geen voorschriften voor granieten aanrecht en hun emissie van radon of straling. De EPA blijven toezien op het onderzoek over dit onderwerp en is van plan om zijn adviezen te werken in de toekomst.

Gevaar voor de mens

Graniet is meestal niet afgeven hoge niveaus van radon en radioactiviteit, maar het is moeilijk om te generaliseren over radon niveaus in woningen met granieten aanrecht. Het EPA beveelt radon testen voor alle woningen.