Kan Luizen Crawl op gladde oppervlakken?

Hoofdluizen zijn bloedzuigende parasieten die het haar van hun menselijke gastheren teisteren en worden overgedragen door direct contact. Ze kunnen niet vliegen of springen, maar ze kunnen verrassend snel kruipen.

Beschrijving

Infestation met hoofdluis wordt genoemd pediculosis. Hoofdluizen verspreid door kruipen van de ene host naar de andere. Ze kunnen worden verspreid door contact met iets dat in aanraking is geweest met een besmet hoofd, waaronder hoeden, kammen, autobekleding en hoofdtelefoon. Een luis die valt op een glad oppervlak zal langzamer kruipen dan een die valt op een gestructureerd oppervlak.

Overwegingen

Luizen verspreid door kruipen van persoon tot persoon. Ze bewegen zich snel op oppervlakken zoals gestoffeerde meubels die plaatsen bieden voor hun klauwen vast te pakken, maar langzamer op gladde oppervlakken zoals tafelbladen of tellers. Ze kunnen niet overleven afgezien van een menselijke gastheer langer dan 48 uur, en nergens maar toch menselijk reproduceren.

Behandeling

Hoofd luizen algemeen behandeld met een combinatie van handmatige verwijdering en reinigen van het haar met een medicinale shampoo. Het kan twee tot drie weken duren om een ​​besmetting te elimineren. De procedure vereist ook een grondige reiniging van iets dat in contact komt met het hoofd van de besmette persoon kwam.