Kan Katheters latex Burn?

Kan Katheters latex Burn?

Hoewel het inbrengen, verwijderen en het dragen van latex catheters kan ongemakkelijk zijn, zou er weinig zijn geen verbranding gekoppeld. Branden veroorzaakt door gebruik van de katheter kan voortkomen uit verschillende onderliggende problemen, die allemaal gemakkelijk bevestigbaar. Sommige aandoeningen, zoals een urineweginfectie, komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Praat met uw arts om te bepalen wat de oorzaak is van de branden en een passende behandeling.

Normale reactie

Hoewel een branderig gevoel niet een vast onderdeel van de katheter gebruik moet zijn, kunt u een enkele keer een lichte branden van de eerste keer dat u plassen na het verwijderen van de katheter. Dit is normaal en geen reden tot bezorgdheid. Als het branden is intens of maakt het moeilijk om te plassen, spreken met uw arts.

Oneigenlijk Gebruik

Hoewel je druk kunnen voelen, moet de werkelijke inbrengen en verwijderen van een latex catheter niet leiden tot een branderig gevoel. Als dat zo is, is er een mogelijkheid dat een verstopping of andere medische aandoening hebben. De meer waarschijnlijke oorzaak onjuiste kathetertechniek. Uit bij het plaatsen of verwijderen van een katheter, moet je een glijmiddel op waterbasis te gebruiken op zowel de katheter en de omliggende genitale gebied. Doet u dit niet kan leiden tot wrijving en branden.

Latex Allergie

Als je het gevoel een branderig gevoel tijdens het dragen van een latex katheter, kan je een latex allergie. In vele individuen, latex veroorzaakt een allergische reactie en irriteert het weefsel dat in contact komt met. Als u allergisch bent voor latex, zal u worden voorgeschreven een katheter gemaakt van een ander materiaal en de symptomen moeten verdwijnen.

Urineweginfectie

Catheter kan veroorzaken urineweginfecties, vooral bij vrouwen. Als je een branderig gevoel ervaren elke keer dat u plassen, de meest waarschijnlijke boosdoener is een infectie. Infecties van de urinewegen kunnen worden behandeld met een standaard cursus van antibiotica. Om besmetting te voorkomen, reinig het genitale gebied en de katheter grondig voor en na elk gebruik.