Kan je zwanger op een Mirena spiraaltje?

Er is geen anticonceptie die 100 procent tegen zwangerschap; Er zijn echter diverse vormen van anticonceptie die kans op zwangerschap sterk verminderen. Alleen volledig onthouden van het hebben van seks zal geen kans om zwanger te garanderen.

Functie

De Mirena spiraaltje (spiraaltje) het hormoon levonorgestrel, die helpt voorkomen dat de zwangerschap. Het kan op zijn plaats worden gehouden voor maximaal 5 jaar.

Identificatie

Een spiraaltje is een klein plastic apparaat in de vorm van een T. wordt in de baarmoeder ingebracht, en noch de vrouw of haar partner moet kunnen voelen.

Betekenis

De Mirena spiraaltje is meer dan 99 procent effectief tegen zwangerschap. TeensHealth uit de Nemours Foundation beschouwt Mirena zeer effectief te zijn, omdat minder dan 1 op de 100 koppels zwanger in studies uitgevoerd over een periode van één jaar werd.

Hoe het werkt

Mirena werkt op verschillende manieren. Het kan het baarmoederhalsslijm te verhogen, het blokkeren van de ingang van het sperma; dun uit de wanden van de baarmoeder, ei beslag te verbieden; of stoppen met het vrijkomen van eicellen uit de eierstokken.

Waarschuwing

Hoewel het Mirena spiraaltje heeft een hoge effectiviteit tarief tegen zwangerschap, heeft het geen bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen; alleen onthouding en condooms kan helpen met die bescherming. Bovendien, het kleine percentage van de vrouwen die zwanger tijdens het gebruik van een spiraaltje hebben meer kans op een buitenbaarmoederlijke (buiten de baarmoeder) zwangerschap, die medische hulp nodig hebben.