Kan Heart Disease Oorzaak Cold Hands & Feet?

Het hart pompt bloed door de slagaders, aders en haarvaten. Deze bloedstroom is wat brengt warmte aan het lichaam. Eventuele problemen in het cardiovasculaire systeem kunnen storingen in andere delen van de anatomie veroorzaken. Een van de symptomen van een hart probleem kan zijn koude handen en / of voeten.

Circulatie

Het is eigenlijk een slechte bloedsomloop die als koude handen en voeten zal presenteren. Het hart pompt de zuurstof en voedingsstoffen via het bloed en houdt de bloedsomloop gaande.

Slechte doorbloeding

Verschillende vormen van hart-en vaatziekten kunnen koude handen en voeten veroorzaken. Een hartaanval, geblokkeerde slagaders, een aneurysma en atherosclerose zijn enkele van de hartproblemen die circulatie beĆÆnvloeden.

Oefening

Gebrek aan lichaamsbeweging kan invloed hebben op het hart en de bloedsomloop. Dit gebrek aan bloedstroming kunnen presenteren koude handen en voeten.

Overwegingen

Roken - een belangrijke oorzaak van hart-en vaatziekten - veroorzaakt ook problemen met de bloedsomloop en kan de toestand van het hebben van koude handen en voeten verergeren. Alcoholgebruik zal ook het probleem verergeren.

Andere oorzaken

Hartziekte is niet de enige oorzaak van koude handen en voeten. Verwonding of trauma, ijzerdeficiƫntie, ziekte en schildkliervoorwaarden Raynaud zijn andere oorzaken van koude handen en voeten. Altijd hebben dit symptoom gecontroleerd door een arts.