Kan hartproblemen kortademigheid?

Wat is Kortademigheid?

Kortademigheid omvat een verscheidenheid aan sensaties waarbij de luchtwegen proces en wordt meestal gekenmerkt door het gevoel dat je niet in staat om te ademen in voldoende lucht, wat leidt tot haastige, verwoede ademhaling of opdrijven zijn. Kortademigheid kan leiden tot het gevoel van verstikking. De medische term voor kortademigheid dyspnoe, en kan worden veroorzaakt door een veelheid van voorwaarden waarmee meestal de ademhaling en bloedsomloop. Dyspnoe kan worden veroorzaakt door verschillende hartproblemen die vaak levensbedreigend.

Gezondheid van het hart

Kortademigheid is vaak een direct gevolg van een slechte gezondheid van het hart en fitness. Aerobic oefening is een van de meest voorkomende oorzaken van kortademigheid - wanneer een persoon werkt, moet het hart zuurstof te leveren aan de spieren, zodat het de longen dient adem sneller te brengen in meer zuurstof. Wanneer het hart zwak is of niet gewend aan stress, zal het waarschijnlijk niet in staat om zuurstof te leveren aan de spieren snel genoeg. Dit kan je het gevoel 'buiten adem' of duizelig, en adem zwaar of ongecontroleerd. In sommige gevallen kan het probleem zo uitgesproken zijn dat eenvoudige taken zoals wandelen of traplopen kan leiden tot kortademigheid. Verhoging van de lichamelijke activiteit, vermindering van het gewicht, en het eten van het hart gezond voedsel zoals volkoren granen kan helpen om hart- sterkte en verminderen de kans op terugkerende kortademigheid.

Ernstige hartproblemen

Naast algemene hart fitness, zijn er een aantal ernstige hartaandoeningen die waarschijnlijk kortademigheid veroorzaken. Hartstilstand kan kortademigheid, en vaak de dood, zelfs als onmiddellijk behandeld veroorzaken. Hartfalen, de geleidelijke stopzetting van het hart en hartritmestoornissen, die gebeurt wanneer het hart klopt met onregelmatige tussenpozen, kan ook leiden tot kortademigheid. Aangezien de oorzaken van kortademigheid betrekking tot het hart kan levensbedreigend, is het noodzakelijk dat de oorzaak van een episode van dyspnoe wordt bepaald om maatregelen te nemen om het onderliggende probleem oplossen en voorkomen van toekomstige episoden van kortademigheid.