Kan fiskolja Orsak Leg Värk?

Vad är fiskolja?

Fiskolja är en form av omega-3 fleromättade fettsyror - vanligt förekommande inte bara i fisk men även vissa sorters grönsaker. Det är inte en syra produceras naturligt i människokroppen, vilket sålunda kräver konsumtion att uppnå.

Fiskolja Användning och behandling

Omega-3-fettsyror har kopplats till många hälsofördelar. Chief bland dem är dess användning som en hälso-tillägg mot hjärt-kärlsjukdomar. Patienter med kranskärlssjukdom rekommenderas av American Heart Association att konsumera 1 g omega-3 fleromättade fettsyror per dag, vanligen i form av fiskolja. Den optimala mängden är naturligtvis bestämmas av kroppsmassa.

Fiskolja har också visat sig vara effektiv förebyggande behandling för vissa former av cancer, inklusive prostatacancer och bröstcancer.

Allergiska reaktioner

Slutligen, om huruvida eller inte fiskolja kan orsaka ben värker, det skulle bero på om användaren har en allergisk reaktion.

Fiskolja allergier, medan inte livshotande, har många irriterande symptom, bland annat feber, influensaliknande symtom, kropps frossa, ryggsmärtor, bröstsmärtor, ovanliga hjärtslag, orolig mage och många andra. Ledvärk, såsom de som finns i benet, inte uteslutas.

Skulle din användning av fiskolja orsaka obehagliga symptom, skulle det vara bäst att kontakta din lokala läkare för medicinsk rådgivning.