Kan een verzekeringsmaatschappij Deny Dekking voor reeds bestaande gezondheidsproblemen voorwaarden?

Kan een verzekeringsmaatschappij Deny Dekking voor reeds bestaande gezondheidsproblemen voorwaarden?

Een reeds bestaande aandoening is een medische aandoening aanwezig zijn voordat een individu geldt voor de zorgverzekering. De meeste mensen met een reeds bestaande voorwaarden kunnen individuele ziektekostenverzekering te krijgen, maar tegen hogere tarieven. Degenen met ernstige omstandigheden echter zoals kanker, HIV of multiple sclerose, gewoonlijk geconfronteerd ontkenning. Verzekeringsmaatschappijen bestraffen kandidaten met reeds bestaande aandoeningen, omdat ze presenteren meer risico. Met ingang van 2011, de wet hen in staat stelt om de premies (mark up) van de mensen met reeds bestaande voorwaarden te weigeren of te verhogen.

Risico

Ziektekostenverzekering, net als andere vormen van verzekeringen, is afhankelijk van het risico. De jongste en gezondste aanvragers vormen het minste risico, en ze krijgen de meest betaalbare en uitgebreide plannen. Geaccepteerde kandidaten met reeds bestaande aandoeningen moeten vaak nog voordat hun dekking begint akkoord met ruiters. Ruiters vrijstellen verzekeringsmaatschappijen van die behandelingen in verband met de reeds bestaande voorwaarde voor een bepaalde periode, die meestal zes tot 18 maanden.

Medische Underwriting

Medische acceptatie is daad van het onderzoek van een aanvrager medisch dossier naar zijn niveau van het risico te bepalen. Medische verzekeraars kijken naar de aanvrager de leeftijd, levensstijl, BMI en artsen en het ziekenhuis verslagen. Zij verwerpen of stel hogere premies voor mensen met reeds bestaande voorwaarden om rekening te houden met het geld dat het bedrijf waarschijnlijk zal betalen bij claims.

Voorstanders van medische acceptatie beweren dat het dwarsboomt adverse selection - de praktijk van het wachten tot ziekte ziektekostenverzekering krijgen. Critici stellen echter dat het verantwoordelijk is voor het hoge percentage onverzekerde Amerikanen.

De 2010 Health Care Bill

De 2010 hervorming van de gezondheidszorg wetsvoorstel verandert veel verzekeringsmaatschappijen praktijken, met name die waarbij medische acceptatie. Effectieve september 2010, kunnen verzekeringsmaatschappijen niet ontkennen dekking voor jonge kinderen als gevolg van reeds bestaande voorwaarden. In 2014 mogen verzekeringsmaatschappijen niet langer iemand af te wijzen met een vooraf bestaande aandoening, en alle Amerikanen moeten een ziektekostenverzekering hebben.

Alternatieven

Veel alternatieven bestaan ​​voor mensen met reeds bestaande aandoeningen. Het invoeren van een werkgever op basis van groep plan is het meest populair alternatief. De federale wetgeving verbiedt groep plannen van discriminatie tegen mensen met reeds bestaande aandoeningen; in tegenstelling tot de individuele plannen, groep plannen hebben geen medische acceptatie. Het invoeren van een staat hoog risico zwembad is een ander alternatief. De 2010 gezondheidszorg wetsvoorstel mandaten dat elke staat het opzetten van een zwembad. Hoewel de premies voor staat hoog risico zwembaden kan zijn dan $ 1000, sommige staten te verstrekken subsidies aan een laag inkomen bewoners.