Kan Een gordelroos Zonder Rash?

De twee meest kenmerkende symptomen van gordelroos zijn pijn na een zenuw langs een kant van het lichaam en een uitslag die de baan van zenuw volgt. Echter, sommige mensen ontwikkelen gordelroos zonder een uitslag; Dit is een aandoening die bekend staat als zoster sine herpeticum (of herpete). Anderen kunnen een uitslag die het hoofd wordt gezien, omdat het zo klein te ontwikkelen; Dit is een aandoening die bekend staat als zoster cum herpete minimo.

Sine Herpete

Zoster sinus herpete een uitzonderlijk zeldzame aandoening, hoewel, zoals vermeld in "Infecties van het zenuwstelsel" de moeilijkheid diagnosticeren gordelroos zonder uitslag betekent dat het onbekend precies hoe vaak het voorkomt.

Cum Herpete Minimo

Sommige gevallen van zoster sine herpete kan eigenlijk zoster cum herpete minimo zijn, zoals opgemerkt door RA Murray Scott in het British Medical Journal. In deze toestand, de gordelroos uitslag is minimaal en kan het hoofd worden gezien door zowel patiënt als arts.

Symptomen

Mensen die wel gordelroos zonder huiduitslag nog ervaar de karakteristieke pijn aan één kant van hun lichaam dat het pad van de zenuw waar het varicella-zoster virus (VZV) is gereactiveerd volgt.

Diagnose

Diagnose van gordelroos is ingewikkeld als er geen uitslag aanwezig is. Scheld, et al., Op dat diagnose kan worden gesteld door middel van tests op antilichamen tegen VZV en voor VZV DNA via PCR testen.

Behandeling

Wanneer u zeker weet dat mensen dachten aan zoster sine herpete hebben te kampen met een gordelroos uitbraak, wordt standaard behandeling voor gordelroos toegediend. Deze omvatten een cursus van antivirale middelen (aciclovir, valaciclovir of famciclovir) en corticosteroïden om zenuwbeschadiging te beheren, samen met methoden om pijn te verlichten.