Kan Deodorant Oorzaak Oksel Pijn?

Kan Deodorant Oorzaak Oksel Pijn?

Een belangrijk onderdeel van de meeste mensen het dagelijkse regime is het gebruik van deodorant en anti-transpirant producten ontworpen om een ​​persoon door de dag ruiken en fris gevoel te krijgen. Maar helaas, soms deze producten kan leiden huidreacties, waardoor verlegenheid, ongemak en, in sommige gevallen, intense pijn.

Huidirritatie

Een van de belangrijkste oorzaken van oksel pijn bij deodorant producten treedt op wanneer het product wordt gebruikt kort na het scheren. Zelfs de beste scheermes kan nick en schraap je huid, en deze kleine verwondingen uiterst gevoelig voor de aanraking voor enige tijd daarna zijn. Als je pijn komt vooral voor na het scheren, kun je proberen waardoor er meer tijd voor het aanbrengen van deodorant, of met behulp van een scheerschuim speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Allergische reacties

Nog een van de meest voorkomende oorzaken van pijn bij deodorant producten is een allergie voor een van de bestanddelen. Allergische reacties kunnen gebeuren door verschillende verbindingen, waaronder vele die gewoonlijk gebruikt worden bij dit soort producten. Tekenen van een allergische reactie kunnen zijn zwelling, roodheid van de huid, pijn en jeuk, en zelfs netelroos of huiduitslag in het getroffen gebied.

Deodorant en anti-transpirant

Een belangrijk onderscheid te maken is of een product is een deodorant, een anti-transpirant of beide. Terwijl deodorants bestrijden bacteriën die stank veroorzaken evenals bedekken geur met geur, anti-transpirant gebruiken chemische verbindingen (waarvan vele bevatten aluminium) om daadwerkelijk te blokkeren en sluiten de poriën en zweetklieren, waardoor vocht en geur. Deze aluminium verbindingen, met name, kan leiden gevoeligheden.

Oplossingen

Eerst en vooral, moet u proberen om de merken of geurstoffen om te zien of het probleem verdwijnt. Het veranderen van een anti-transpirant product tegen een, dat is gewoon een deodorant kan ook helpen, als de aluminium verbindingen zijn de stoffen triggering uw reactie. In extreme gevallen, het omschakelen naar een volledig natuurlijke product kan uw beste optie; veel van dergelijke merken hebben hun weg naar de mainstream markt gevonden in de afgelopen jaren.

Andere symptomen

Echter, als de oksel pijn kunt u lijden gepaard gaat met zwelling of voelt alsof het komt uit een niet-oppervlakte bron, kan het een teken zijn van iets ernstiger dan een allergische reactie zijn. Zo kan lymfeklieren in de oksels zwellen en inschrijving in de aanwezigheid van een ernstige ziekte geworden. Daarnaast zijn veel soorten spierspanningen waarbij borstwand kan pijn veroorzaken in dit gebied; als de pijn toeneemt bij het verplaatsen of ademen, kan het een blessure aan te geven.

Raadpleeg uw arts

Mocht u terugkerende pijn in je oksel gebied, het is altijd een goed idee om contact op met uw arts voor oplossingen. Op zijn minst, het bespreken van de kwestie met uw arts kan u helpen uitsluiten van belangrijke ziekten en mogelijk de oorzaak van uw pijn en ongemak te identificeren zonder dat u het raden.