Kan de ziekte van Menière hoge bloeddruk veroorzaken?

Wat is de ziekte van Ménière?

De ziekte van Menière is de term die gebruikt wordt om een ​​binnenoor aandoening die bestaat uit terugkerende, spontane episodes van tinnitus (een beltoon of ruis in het oor als er geen geluid van buiten is de oorzaak), vertigo (duizeligheid), gehoorverlies en auditieve volheid te beschrijven (de gevoel van de luchtdruk in het oor). Alle vier van deze symptomen moeten aanwezig zijn en het testen moet eerst uitsluiten van andere mogelijke conditie.

Oorzaak en Cure

De oorzaak van de ziekte van Ménière niet bekend is, en er is geen remedie bekend en er geen hoop op genezing als nog. Het binnenoor symptomen kunnen soms behandeld om de sterkte verminderen of af verschaffen tijden van remissie, maar sommige mensen zijn volledig reageren op deze behandelingen, dus er is geen garantie voor verlichting. Ziekte van Meniere verergert tijd, maar het is niet fataal, en progressie iedere patiënt anders, dus er is geen voorspellen hoe snel de symptomen van een individu zal verslechteren.

Heeft de ziekte van Menière hoge bloeddruk veroorzaken?

Het snelle antwoord is nee. Wanneer u wordt getest op de ziekte van Menière, zal de arts vragen stellen over uw medische geschiedenis, die vragen over een geschiedenis van hoge bloeddruk omvat. Dit is vooral te sluiten andere oorzaken van de symptomen, zoals de ziekte van Menière is de term voor die vier binnenoor symptomen als er geen andere verklaring kan worden gevonden. De ziekte van Menière heeft geen invloed op uw bloeddruk; alle symptomen binnenoor verbonden. Uw bloeddruk kan worden beïnvloed door de stress van het leven met de ziekte van Menière, maar de aandoening zelf heeft een direct effect op de bloeddruk hebben. Een andere manier om te kijken is dat de ziekte van Meniere soms wordt genoemd syndroom van Menière (een syndroom is een verzameling van symptomen), hetgeen een nauwkeuriger naam.

Conclusie

Ziekte van Meniere veroorzaakt geen hoge bloeddruk, omdat niets veroorzaakt. Het is de term voor een specifieke groep van binnenoor symptomen (duizeligheid, oorsuizen, auditieve volheid en gehoorverlies) bij gebreke van een alternatieve diagnose voor deze symptomen. De symptomen kunnen de bloeddruk verhogen als gevolg van de stress van het leven met deze symptomen, vooral als de bloeddruk problemen waren al aanwezig als gevolg van genetica of slechte lichamelijke conditie, maar de aandoening zelf heeft geen rechtstreekse invloed op de bloeddruk.