Kan Bananen Oorzaak Brandend maagzuur?

Kan Bananen Oorzaak Brandend maagzuur?

Wanneer u alleen de ervaring van maagzuur zo nu en dan, is het meestal niet moeilijk om aan te wijzen wat te verrekenen. Het kan een grotere uitdaging om erachter te komen wat verergert het probleem zijn als het terugkerende, vooral wanneer vrijwel alle soorten voedsel - met inbegrip van bananen - is een potentiƫle trekker.

Mogelijke effecten

Brandend maagzuur wordt veroorzaakt wanneer een zwak of slecht functionerende slokdarm klep kan hard spijsverteringssappen te morsen in je keel. Hoewel het wordt vaak veroorzaakt door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, kan de voeding triggers variƫren van persoon tot persoon. Bananen worden goed verdragen door de meeste mensen, maar ze kunnen maagzuur aanzetten of ze irriteren de slokdarm.

Andere overwegingen

Onrijpe bananen zijn rijk aan resistent zetmeel, een onverteerbare koolhydraten die gisten in je darmen. Het consumeren van te veel resistent zetmeel kan brandend maagzuur veroorzaken als je getroffen bent door zure reflux ziekte, volgens de Digestive Health Institute. Bananen kunnen ook geven u maagzuur als je fructose-intolerantie, als voedsel gevoeligheden zijn voorkomende triggers.

Bijdragende factoren

Uw dieet is slechts een stukje van de puzzel brandend maagzuur. Tot vaststelling of sporten te snel na het eten kan de aandoening leiden, zodat bananen hebben meer kans om je maagzuur te geven wanneer je ze consumeren voordat uit te werken of naar bed gaan. Stress speelt ook een rol. Zelfs goed verdragen voedingsmiddelen kan brandend maagzuur veroorzaken als je angstig bent als je ze eet.