Kan akupunktur Cure Ischias?

Den längsta nerven i kroppen är ischiasnerven, som löper från ryggmärgen, förbi dina skinkor, och ner var och en av dina ben. Smärta som upplevs längs hela eller en del av reaktionsvägen av denna nerv benämnes "ischias."

Ischias sig är inte en sjukdom; Det är snarare ett symptom på ett problem med ischiasnerven, såsom ett diskbråck. Behandling för ischias är att minska smärtan och förbättra rörligheten. I vissa fall går ischias iväg på egen hand utan behandling.

Akupunktur Ursprung

Akupunktur behandling är mer än 5000 år gamla. Tvärtemot vad många tror, ​​det var inte enbart en kinesisk praxis. Många människor över hela världen, bland eskimåer, araber och sydafrikanska Bantu indianerna, har använt olika metoder för akupunktur genom historien.

Den urgamla kinesiska medicinska texten "Huangdi Neijing" skrevs omkring 200 f.Kr. och ingår information om akupunktur, som nu används över hela världen, med mer än 8000 utövare i USA ensamt.

Traditionell Philosophy

Akupunktur är baserat på tron ​​att våra livsenergi, eller qi, måste strömma oavbrutet genom vår kropp. Qi, blod och kroppsvätskor är de grundläggande ämnen som bygger upp kroppen och reglerar vår funktioner.Den hälsa och cirkulation av blod och kroppsvätskor beroende på det rätta flödet av Qi.

Qi går genom kroppen längs kanaler som kallas meridianer. Om någon av dessa meridianer blir blockerad, blir din qi blockeras, vilket resulterar i smärta eller sjukdom. Akupunktur och akupressur stimulerar specifika punkter längs meridianerna, som stimulerar kroppen att läka sig själv.

Modern Western View

En populär västerländska teori om varför akupunktur fungerar är att införandet av nålar i särskilda punkter stimulerar vårt centrala nervsystem att släppa biokemikalier såsom hormoner och signalsubstanser. Dessa biokemikalier sedan hjälpa lindra smärta, reglera vår kroppsfunktioner och stärka vårt immunförsvar.

Akupunktur Behandling för ischias

Enligt traditionell kinesisk medicin, kan flera saker orsaka ischias, såsom stagnation av blod och qi i meridianerna som påverkar din rygg, eller förekomsten av kyla eller fuktig Qi energi i dina meridianer.

Din akupunktör gör diagnos och sedan behandlar det genom att sätta nålar i rätt punkter, som så småningom korrigerar den underliggande roten på din ischias. Din akupunktör kan också ordinera traditionella kinesiska växtbaserade läkemedel som komplement till behandling, kinesisk massage eller stretchövningar.

Effektivitet

En studie av den nordiska Cochrane Centre och publicerades i British Medical Journal 2009 som undersökt effekten av akupunktur på patienter med olika smärttillstånd slutsatsen att akupunktur hade "en liten smärtstillande effekt", men "om nålning på akupunkturpunkter, eller på varje plats, minskar smärta oberoende av den psykologiska effekten av behandlingen ritualen är oklart. "

Hittills har det inte funnits några avgörande vetenskapliga studie som visar att akupunktur botar ischias. Om du bestämmer dig för att genomgå akupunktur behandling för ischias, är det lämpligt att tala med din läkare och gå till en licensierad akupunktör.