Kalv muskelsmärta

Kalven är en grupp av stora musklerna på baksidan av underbenet som gör att foten för att trycka ifrån med kraft från marken; kalven gör under promenader, springa och hoppa, vilket gör den känslig för skador.

Stammar

Kalv stammar, eller "drar", uppstår när vadmusklerna och senor sträcks för långt eller används alltför intensivt, vilket orsakar tårar i vävnaden; stammar brukar åtföljas av akut smärta som bleknar med tiden.

DOMS

Fördröjd debut träningsvärk (DOMS) är en typ av muskelsmärta som kan bli följden av att träna en muskel väldigt ihärdigt; DOMS inträffar vanligen en dag eller två efter ett intensivt träningspass.

Andra orsaker

Kalven är benägen att plötslig muskel tensing eller kramper kallas charlie häst, som kan orsaka plötslig smärta; skador på hälsenan kan också orsaka kalv smärta.

Effekter

Kalv smärta kan vara försvagande eftersom kalvarna behövs för att gå; kalv sårar är särskilt problematiska för idrottare eftersom dessa skador gör det svårt att upprätthålla kondition nivåer och tävla.

Behandling

Immobilisering vadmuskeln och undvika fysisk aktivitet som engagerar kalven kommer att underlätta läkning; ansöker is och komprimering snart efter en skada uppkommer kan minska svullnad och hastighet återhämtningstid.