Kalium Chloride & Heart Attacks

Kaliumchloride is een zout dat chloor en kalium, een belangrijk ion van het lichaam bevat. Kleine veranderingen in kaliumgehalte verregaande effecten op het hart en neuromusculaire systeem.

Indicaties

Kaliumchloride wordt gebruikt bij de behandeling of preventie van hypokaliëmie (laag kaliumgehalte in het bloed). Hypokaliëmie kan het gevolg zijn van een ziekte, bepaalde medicijnen, ontoereikende voeding of langdurige diarree en / of braken.

Functie

Essentiële rol kalium omvatten zenuwgeleiding (communicatie) tussen de hersenen en de spieren; samentrekken van de spieren; onderhoud van een normale nierfunctie; waterbalans tussen cellen en lichaamsvloeistoffen; koolhydraatstofwisseling; maagsapafscheiding; en een normale hartfunctie.

Waarden

Volgens Medscape, de referentiewaarden voor kaliumgehalte in het bloed is 3,5-5 mEq / L (milli-equivalenten per liter), met een totale body kaliumgehalte van ongeveer 50 mEq / kg. Alsdosterone is het belangrijkste hormoon dat het kaliumgehalte in het lichaam regelt.

Hartaanval

Ook wel "myocardiaal infarct," een hartaanval heeft betrekking op de dood (of permanente schade) van de hartspier door zuurstofgebrek. Het gebeurt meestal wanneer de bloedvaten die bloed naar het hart worden geblokkeerd.

Hypokaliëmie

De cardiovasculaire effecten van hypokaliëmie (laag kaliumgehalte in het bloed) zijn onder meer: ​​hartkloppingen, hypotensie (lage bloeddruk), hartritmestoornissen, hartstilstand, hypoventilatie, ademnood en ademhalingsinsufficiëntie.

Kalium Chloride toxiciteit

Hypoventilatie, hartritmestoornissen (hartritmestoornissen), hartaanval, of zelfs hartstilstand: Overmatige kaliumgehalte (hyperkaliëmie) kan ernstige gevolgen hebben op het hart, met inbegrip van te hebben.