Kaakholte Tumor Symptomen

Kaakholte Tumor Symptomen

De kaakholten liggen achter de jukbeenderen. Tumoren ontwikkelen zich vaak in de kaakholte.
Het National Cancer Institute definieert een tumor als een massa extra weefsel veroorzaakt door nieuwe cellen die wanneer ze niet nodig zijn.

Soorten

Goedaardige tumoren over het algemeen veroorzaken geen gezondheidsproblemen. Goedaardige tumoren alleen problemen veroorzaken als ze blokkeren de luchtstroom of sinus drainage belemmeren. Kwaadaardige tumoren zijn kwaadaardig. Ze groeien vaak buiten de sinus regio en invloed op andere weefsels.

Neusklachten

Kaakholte tumoren veroorzaken veel symptomen in de neus. Volgens het Cedars-Sinai voorkomende neus gerelateerde symptomen zijn aanhoudende verstopte neus, vooral aan de ene kant; post-nasal drip; frequente en hardnekkige neusbloedingen en verlies van reuk of smaak.

Facial Pain

Druk onder de ogen en de tederheid van de wangen soms begeleiden kaakholte tumoren. Wanneer een tumor zeer groot drukt het andere weefsels en ontsteking veroorzaakt, wat leidt tot pijn en tederheid.

Hoofdpijn

Sinds kaakholte tumoren onder druk zetten weefsels in het hoofd dat ze soms veroorzaken sinus hoofdpijn. De Universiteit van Maryland Medical Center beschrijft sinus hoofdpijn als "een doffe, diepe, kloppende pijn aan de voorkant van je hoofd en gezicht."

Sinus infecties

Kaakholte tumoren potentieel blokkeren de afvoer van slijm uit de holte. Dit kan leiden tot een bacteriƫle sinus infectie. Symptomen zijn onder meer tederheid van het gezicht, sinus hoofdpijn, ademhalingsproblemen en duizeligheid.