Japanska Acne Behandlingar

Japaner är kända för sin vackra hud. I Japan börjar akne förebyggande och behandling tidigt i livet med oljor och essenser gnids in i huden. All-naturlig och kostnadseffektiv, dessa tekniker arbetar främst genom att torka upp överflödig olja i hudens talgkörtlar. Några av dessa tekniker, såsom tea tree olja, går tillbaka mer än tusen år.

Olja Behandling

Tvätta ansiktet med vatten som är så varmt som du kan ta det. Detta kommer att öppna porerna. Häll ut på en femöring och medelstora del av ren Camellia olja och gnid in den drabbade huden. Låt det ligga i blöt i ungefär en minut eller två, sedan tvätta ansiktet med kallt vatten för att avlägsna överflödig olja och stänger porerna. Kakao shea produkter och japansk tea tree olja arbete samt och kan tillämpas på ett liknande sätt. Några andra oljor och ämnen inkluderar trollhassel, aloe vera, ringblomma, vitamin E och druvkärneolja.

Te Behandlingar

Gör en infusion (te) med rooibos te som tas oralt. Koka 12 oz. av vatten och branta 1 msk. av teet för fem minuter.
Du kan också göra ett grötomslag, eller klistra in, med rooibos te för lokal applicering. Blanda de torra teblad med precis tillräckligt med vatten för att fukta den och göra en pastaliknande substans. Applicera blandningen till det drabbade området och täck med gasväv eller tyg för att få god kontakt. Låt det dra i 10 till 15 minuter, sedan tvätta ansiktet med kallt vatten och tvål.

Allmänt Skin Health

Kost spelar en viktig roll i hudens hälsa. Att äta massor av färsk frukt och grönsaker och vistas väl hydrerad hjälper övergripande hud hälsa. Grönt te med citrus tillsatta är en mycket bra antioxidantkälla och även bra för den allmänna hälsan. Tvätta ansiktet med en bra tvål flera gånger om dagen kommer att bidra till att förhindra olje uppbyggd och bakterietillväxt som orsakar akne.

Andra orala behandlingar

Blanda i lika delar extrakt av kardborre, gul docka, Sarsaparilla och köttyxor. Ta halv tsk. en dag blandas i ett glas vatten eller juice. Dessa örter lätta akne behandling genom att rensa lymfsystemet och blodet. Genom att rensa insidan av kroppen, är mindre olja produceras och porerna är mindre benägna att bli igensatt när det finns inte så mycket olja på huden.