Japanse Pruimen & Artritis

Japanse Pruimen & Artritis

Japanse pruimen en artritis pijn kan hand in hand gaan. De superkrachten van deze wonder pruimen worden aangeprezen als overtreft die van de machtige bosbessen. Hoewel bosbessen blijven een uitstekende keuze om te vechten ziekte en die vervelende vrije radicalen, pruimen zijn meer betaalbaar en nog steeds pak hetzelfde, zo niet meer, antioxidant punch. De meeste mensen hebben de neiging om alleen te eten een paar bosbessen op een bepaald moment - gestrooid op hun graan of toegevoegd aan een partij van pannenkoeken - van mening dat het consumeren van een hele pruim kan resulteren in extra ziekte-bestrijdende voordelen.

Geschiedenis

Verwanten van de pruim zijn de kers, nectarine, perzik, amandel en abrikoos. Gedroogde pruimen zijn algemeen bekend als pruimen. De Europese pruimen (Prunus domestica) wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van pruimen, en de Japanse pruim (Prunus salicina) is de bekende vers fruit. De Europese pruimen kwamen uit West-Azië, terwijl de Japanse pruim is ontstaan ​​in China en werd genoemd zover terug als 479 BCE door Confucius. Prunus salicina werd meegenomen naar Japan eerst alvorens deze in de andere delen van de wereld; dus de naam Japanse pruim. De pruimenboom symboliseert hoge leeftijd en wijsheid in de Chinese mythologie.

Soorten

Er zijn een aantal variëteiten van pruimen, variërend in grootte en vorm van klein tot groot, langwerpige of ronde. Pruimen kan paars, zwart, rood, groen, blauw of geel zijn. Pruim planten kunnen verspreiden struiken of stevige bomen met delicate of zware bladeren. De twee belangrijkste soorten pruimen, de Europese en de Japanse, bieden verschillende varianten binnen elke soort, maar de twee soorten niet kan cross-bestoven zijn.

Functies

Japanse pruimen een overvloedige bron van voedingsvezels, citroenzuur en vitamine C (ascorbinezuur). Ze zijn ook rijk aan vitamine E, B1, B2 (riboflavine), B6 ​​en provitamine A. pruimen als bron van kalium, thiamine en boor die wordt verondersteld te helpen bij de preventie van osteoporose. Een aantal spoorelementen en mineralen zijn te vinden in pruimen: magnesium, calcium, ijzer, fosfor, natrium en mangaan. Japanse pruimen bevatten weinig vet en calorieën en rijk aan koolhydraten, antioxidanten en citroenzuur.

Significantie

Wanneer het menselijk lichaam verbrandt voedsel voor energie resulteert in de productie van melkzuur. Wanneer het bloed wordt te zuur vanwege een ophoping van melkzuur, zal bijdragen aan chronische ziekten zoals artritis, reuma en reumatoïde artritis. Een ophoping van melkzuur kan ook een factor in ziekten van de lever, diabetes en kanker. Citroenzuur zet melkzuur in water en kooldioxide effectieve eliminatie uit het lichaam.

Voordelen voor artritis

Citroenzuur-rijke Japanse pruimen en artritis zorgen voor een compatibele pair. Als mensen ouder worden, het metabolisme vertraagt, waardoor de veroudering van cellen en minder efficiënt voedsel-naar-energie-conversie. Het hoge gehalte aan citroenzuur in pruimen helpt controle melkzuurspiegels het lichaam en verbetert de stofwisseling. Een pruim overvloedige toevoer van fosforzuur kunnen ook een rol in verbeterde metabolisme en preventie van celveroudering spelen. Hoewel de Japanse pruim is zeer zuur, is een anti-inflammatoire voeding en heeft een alkalizing (minder zuur) effect wanneer het wordt gebruikt, te helpen verlichten de pijn van stijf en ontstoken artritische gewrichten.

Waarschuwing

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die zijn gevonden te zijn verergerd of veroorzaakt arthritis. Aangezien chronische pijn en ongemak van artritis erger kan worden gemaakt wanneer het bloed wordt te zuur, is het best duidelijk van sterk zure voedingsmiddelen zoals tomaten en tomatensaus te sturen. Geraffineerde of verwerkt witte bloem en de bijproducten zoals brood en pasta moet worden vermeden, als witte bloem omgezet in suiker na inname en suiker is bekend artritische aandoeningen verergeren. Hetzelfde geldt voor elke vorm van suiker, rood vlees, paprika, aubergine en aardappelen.