Isometrische Elbow Oefeningen

Onze ellebogen zijn belangrijke gewrichten die ons in staat om allerlei dingen te doen, variërend van alledaagse activiteiten tot sport. We kunnen ze voor lief nemen, totdat een blessure beperkt beweging. Isometrische oefeningen kunnen helpen rehabiliteren een geblesseerde gewricht en onderhouden van algemene kracht en flexibiliteit. Geen apparatuur nodig.

Isometrics en je elleboog

Isometrics gebruik maken van eigen weerstand van uw lichaam, het verlengen en verkorten van uw spieren tijdens het geleidelijk veranderen van de hoek van een gerichte joint. Uw elleboog is een scharnier gewricht dat buigt en strekt. Isometrics voor de elleboog werk door het versterken van de biceps en triceps spieren rond de elleboog. Hierdoor versterkt het ellebooggewricht zelf.

Isometrische Tricep Oefeningen

Twee isometrics voor de triceps zijn dip oefeningen en handdoek oefeningen.

Je zult een stoel voor de dip nodig. Sta met je stoel achter je rug. Bukken en leg je handen op de randen van de zitting. Houd je voeten plat op de grond met je knieën gebogen. Langzaam lager uw achterste einde in de richting van de vloer door het buigen van je ellebogen. Houd uw armen dicht tegen uw lichaam. Doorgaan jezelf verlagen tot je armen volledig zijn uitgeschoven. Houd de positie 10 seconden, daarna langzaam duw jezelf weer omhoog. Herhaal dit 10 keer.

U kunt handdoek oefeningen doen zittend of staand. Wikkel een handdoek om de achterkant van je nek. Grijp elke handdoek einde in één hand. Houd je lichaam stil. Duw je nek rug zo hard als je kunt, terwijl die de handdoek stabiel. U vindt de weerstand en spanning in je ellebogen te voelen. Houd de positie 10 seconden. Herhaal dit 10 keer.

Isometrische Bicep Oefeningen

Doe dit terwijl beide zitten standing. Maak een vuist en buig je rechterhand omhoog, zodat je handpalm is in de voorkant van je gezicht. Plaats uw linkerhand op de top van je rechterhand. Duw naar beneden zo hard als je kunt met je linkerhand, terwijl het weerstaan ​​met je rechterhand. Hou deze positie gedurende 10 seconden vast en herhaal de oefening 10 keer. Reverse handen, curling de linker arm en naar beneden te drukken met de rechterhand.

Flexion Oefeningen

Sta in een deuropening naar buiten gericht. Strek je rechterarm voor je en leg je hand op het kozijn. Uw onderarm moet relatief recht zijn. Push up alsof je probeert om je rechterarm op te tillen. Het deurkozijn voor de weerstand. Hou deze positie gedurende 10 seconden vast en herhaal de oefening 10 keer. Schakel armen en herhaal de oefening met de linkerarm.

Zit rechtop met je handen onder een stevige tafel. Push up met beide handen zijn hard als je kunt. Hou deze positie gedurende 10 seconden vast en herhaal de oefening 10 keer.