Is Splenda veilig tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap, veel vrouwen vinden zorg in de meeste dingen die rond hun gezondheid en voeding. En met zoveel kunstmatige zoetstoffen op de markt, veel aandacht is gericht op de voedingsmiddelen en dranken met hen, namelijk die producten met de relatief nieuwere ingrediƫnten zoals sucralose (of Splenda). Dus, de lange en korte daarvan, is er geen echte geldigheid tot dit soort problemen?

Betekenis

Afhankelijk van wie je praat of wat je leest, dat de vraag, onder vele anderen, is nog een beetje ter discussie. Niet al te lang geleden, zoals velen van u zich wellicht herinnert, begon studies aan bepaalde kunstmatige zoetstoffen te koppelen met kanker. Sommige van deze studies werden later afgedaan als onwaar, maar het is zeker zet een vraag in je geest, die zeker voegt gewicht toe aan een punt van zorg. Momenteel is de FDA (Food and Drug Administration) beschouwt sucralose, de generieke naam voor Splenda, veilig voor iedereen te gebruiken, en dat ook vrouwen die beide zwanger zijn of borstvoeding.

Overwegingen

Wat betekent dit eigenlijk voor u betekenen? Nou, als je iemand bent die gebruik maakt van sucralose op een dagelijkse basis, wordt gezegd onschuldig te consumeren tijdens de zwangerschap te zijn. Hoewel er iets van een kunstmatige natuur moet echt worden gebruikt met mate. Wanneer zwanger, de meeste artsen een gezond dieet zal aanbevelen, vol met voedzame, meer natuurlijke voedingsmiddelen, fruit, groenten, mager vlees, volle granen en ga zo maar door.

Effecten

In sommige gevallen zal de vrouwen die zwanger zijn eigenlijk ervaart enkele ziekte of vermoeidheid bij het consumeren van producten met sucralose. Als dit bij u gebeurt, gewoon elimineren van uw huidige dieet. Je zal waarschijnlijk het gevoel een verandering in je conditie binnen een dag of twee. Na de zwangerschap, kan u de behoefte voelen om het opnieuw te gebruiken, maar je hoeft niet te. Nogmaals, het is geheel aan jou.

Potentieel

Wanneer u vindt dat u zwanger bent, is het raadzaam, uiteraard, dat u een arts te zien. Op dat moment moet u bespreken met haar uw dieet, met inbegrip van de hoeveelheid sucralose je verbruikt op een dagelijkse basis, indien van toepassing. Zij zullen in staat zijn om u te adviseren over hoeveel is een passend bedrag voor je lichaam.

Identificatie

Opnieuw wordt sucralose (of Splenda) als veilig beschouwd door de FDA voor gebruik tijdens de zwangerschap omdat het geen effect op de bloedstroom. Het wordt vaak gevonden in bakmixen, glazuur, sauzen, siropen, dranken, zoals frisdrank, vruchtensap, koffie en thee, snoep, zuivel desserts en suikervervangers. Als je probeert om elke kunstmatige zoetstof te vermijden, maak er een gewoonte van het lezen van de ingrediƫnten op de verpakking.