Is Shoulder Pain Common Na Lap-Band Procedures?

Is Shoulder Pain Common Na Lap-Band Procedures?

Patiënten die Lap-Band chirurgie ondergaan, de merknaam van een medische procedure die gewichtsverlies bevordert, kan schouderpijn ervaren tijdens hun herstel. Laparoscopische procedures zoals Lap-Band chirurgie betrekken opblazen van de buik met kooldioxide, zodat de chirurg binnenkant gemakkelijker kunnen zien. Deze inflatie kan tot schouderpijn. Een Lap-Band patiënt die te veel eet kan ook lijden aan schouder of pijn op de borst.

Laparoscopie en Lap-Band chirurgie

Lap-Band chirurgie valt in een categorie van de procedures bekend als laparoscopie. Volgens het Amerikaanse Congres van Verloskundigen en Gynaecologen, chirurgen gebruiken laparoscopie om buik-of bekkenpijn bewerkingen uit te voeren met minimale incisies. Een kleine snede in de buikwand kan de chirurg een laparascope, een verlichte buis met een kleine camera in de buik voegen. De chirurg kan dan de procedure op afstand te bekijken tijdens het uitvoeren van de operatie via andere kleine incisies.

Lap-Band chirurgie helpt zwaarlijvige mensen gewicht te verliezen door het beperken van het bruikbare volume van de maag. De International Obesity laparoscopische chirurgie Team (ILOST) beschrijft de procedure als de bevestiging van een kleine groep, bevestigd aan een opblaasbare interne ballon, waardoor patiënten een vol gevoel na het eten van slechts kleine hoeveelheden voedsel.

Schouder Pijn

Laparoscopie patiënten voelen zich vaak pijn in een schouder tijdens de eerste dag of twee van hun herstel. Deze pijn treedt op omdat het koolstofdioxide in de lichaamsholte persen geïnjecteerd op de zenuwen van het membraan en deze geïrriteerde zenuwen dragen hun pijn boodschap tot in de schouder volgens de HCG Resources website. Dit soort schouderpijn vergemakkelijkt de kooldioxide geleidelijk verdwijnt.

Een ander type van schouder pijn geassocieerd met Lap-Band patiënten signaleert overeten. Volgens ILOST, een patiënt die zijn "nieuwe" capaciteit van de maag kan schouder of pijn op de borst, abdominale druk of misselijkheid ervaren strekt.

Behandeling

Endometriosis.org raadt aan een paar verwarmingskussens tegelijkertijd pijn gasgebied in zowel de voorkant als de achterkant van de schouder verlichten. Over-the-counter pijnstillers of spijsvertering te bevorderen, zoals wortelsap, pepermunt thee of ginger ale kan ook de pijn te verzachten. Een patiënt ervaart-volheid-gerelateerde pijn in de schouder moet stoppen met eten of risico braken.

Waarschuwingen

Onverwachte symptomen kunnen een complicatie of een andere stoornis bellen voor medische hulp te geven. Als de pijn in de schouder blijft voor een lange tijd of erger wordt, adviseert endometriosis.com contact opneemt met een arts. Bloeden of tekenen van infectie op de incisie vereisen ook professionele zorg.

Nieuwe Technologieën

Een nieuwe procedure genaamd gasless laparoscopie kan een einde maken aan de gemeenschappelijke postoperatieve symptoom van pijn in de schouder. Volgens de HCG Resources website, een apparaat genaamd een LaparoLift houdt de buikholte geopend voor het bekijken net zo effectief als geïnjecteerde koolstofdioxide. Deze techniek kan de bijwerkingen van kooldioxide voorkomen op de zenuwen in het membraan en het herstellen van de patiënt aangenamer.