Is Ringworm Contageous?

Ringworm is een besmettelijke schimmelinfectie die een rode, jeukende ronde huiduitslag veroorzaakt. De infectie wordt veroorzaakt door de Tinea corporis schimmel, een parasiet die leeft op de buitenste lagen van de huid. Deze infectie kan gemakkelijk verspreid.

Mens tot mens

Ringworm wordt vaak verspreid door skin contact met iemand die is geïnfecteerd met Tinea corporis huid volgens de Mayo Clinic.

Dier op mens

Ringworm kan leven op de huid van de dieren en kan worden overgedragen op de mens die pet of ander lichamelijk contact met een besmet dier. Honden, katten, paarden, varkens en konijnen onder de dieren die besmet met ringworm kan worden.

Object Human

Een ringworm infectie kan worden verspreid door het aanraken van een borstel, linnen of andere object dat onlangs werd aangeraakt door een besmet persoon of dier.

Bodem naar Human

De schimmel die ringworm infectie veroorzaakt kan de bodem en de verspreiding infecteren met een mens die in langdurig contact met de besmette grond is gekomen.

Risicofactoren

Het risico van ringworm besmetting is hoger voor mensen die in een vochtige of drukke omstandigheden leven, mensen die overmatig zweten en personen die actief zijn in contact sporten zoals voetbal of het worstelen zijn.