Is prostaatkanker Uithardbare?

Volgens de Stichting prostaatkanker, zal een op de zes mannen prostaatkanker te ontwikkelen op een bepaald punt in hun leven. Hoe te genezen prostaatkanker is hangt af van hoe ver de kanker gevorderd is en hoe vroeg behandelingen beginnen. Het type gebruikte behandeling voor prostaatkanker zal afhangen van het stadium of de voortgang van de ziekte.

Statistieken

Volgens de American Cancer Society, de overlevingskans voor mannen met prostaatkanker is bijna 100% over een periode van vijf jaar. Tien en 15-jaar overlevingskansen statistieken zijn 91% en 76%, respectievelijk. Deze statistieken rekening mee dat ongeveer 80% van alle gediagnosticeerde prostate gevallen in de vroege stadia van de ziekte.

Chirurgie

Wanneer de kanker is gelokaliseerd, prostaat chirurgie een zeer goed succes voor het elimineren van kanker. De meest voorkomende operatie is volledige verwijdering van de prostaat via buikoperatie. Na de operatie, de prostaat, eventuele tumoren en wat omringende weefsels onderzocht of alle van de kanker werd verwijderd maken.

Straling

Radiotherapie wordt gebruikt om kankercellen te vernietigen of krimpen in de prostaat of omringende weefsel. De straling kan extern worden uitgevoerd, net als een x-ray, of intern wanneer stralingsdoses in de prostaat zelf worden verzonden. Volgens de American Cancer Society, de effectiviteit van radiotherapie voor prostaatkanker ongeveer gelijk operatie.

Hormoontherapie

Hormonale behandeling is gericht op het blokkeren van testosteron, wat kan stoppen of vertragen de groei van de kanker. Hormonale therapie kan worden gebruikt in combinatie met andere kankerbehandelingen om de kans op genezing ziekte verbeteren.

Gevorderde stadia

Geavanceerde prostate kanker die is uitgezaaid of verspreid naar omliggende organen, weefsels of bot minder waarschijnlijk hardbare dan de vroegere stadia van de ziekte. Overlevingskansen statistieken afhangen van hoe ver en snel de kanker zich verspreidt. Behandelingen voor gevorderde prostaatkanker kunnen bestraling, hormonale therapie en chemotherapie. Deze behandelingen worden vaak gebruikt om de verdere uitbreiding en verbetering van de levenskwaliteit.