Is Private Health Insurance fiscaal aftrekbaar?

Is Private Health Insurance fiscaal aftrekbaar?

Particuliere ziektekostenverzekering is de gezondheid dekking van een particuliere onderneming, of gekocht als een individuele polis of via een collectieve ziektekostenverzekering plan. In tegenstelling tot de openbare ziekteverzekering aanbod beschikbaar voor de kwalificatie individuen en gezinnen door de federale overheid, een aantal particuliere ziektekostenverzekering plan premies en kosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Werkgever Verzekeringen

Als je bent ingeschreven in "cafetaria" ziektekostenverzekering plan van een werkgever, kan uw werkgever uw maandelijkse premies aftrekken van uw bruto loon of salaris voorafgaand aan het achterhouden van de federale en nationale belastingen. Het resultaat is lager belastbaar inkomen en een grotere nettoloon elke loonperiode. Dit kunt u ook uw maandelijkse premies ziektekostenverzekering belastingvrije betalen zonder te hoeven wachten op uw jaarlijkse aangifte van de fiscale voordelen.

Individuele Beleid

Particuliere ziektekostenverzekering gekocht door particulieren is niet federaal fiscaal aftrekbaar. Als u ervoor kiest om uw eigen zorgverzekering te kopen in plaats van groep plannen van uw werkgever, kunt u de premie kosten niet in aftrek brengen op uw federale inkomstenbelasting. U kunt echter, aftrekken alle jaarlijkse kosten voor gezondheidszorg met inbegrip van uw gezondheid premies, medicijnen, ziekenhuis en doktersbezoeken, diagnostische tests, tandheelkundige kosten en andere medische rekeningen als zij in totaal meer dan 7,5 procent van uw bruto-inkomen. U kunt echter alleen aftrekken van het bedrag dat de 7,5 procent inkomensgrens overschrijdt.

Uitzondering

Als u een individuele particuliere ziektekostenverzekering beleid voor uzelf of uw familie te kopen als gevolg van een gebrek aan toegang tot een werkgever optie, kunt u in staat om zowel uw gezondheid en tandheelkundige verzekering premies in mindering op uw federale belastingen. Deze uitzondering is alleen beschikbaar voor zelfstandigen die deelnemen in een eenmanszaak, maatschap of vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Als u in aanmerking komt, kunt u de aftrek voor uw eigen premies, alsmede de premies van uw echtgenoot en ten laste te gebruiken. Als algemene regel, uw zelfstandige ziektekostenverzekering aftrek kan het bedrag van de inkomsten niet hoger zijn dan gemeld voor uw bedrijf.

Gezondheid spaarrekeningen

Met ingang van 1 januari 2004, de gezondheid spaarrekeningen, of HSAs, zorgen voor een tax shelter voor alle particuliere ziektekostenverzekering polishouders met een kwalificerende. Om een ​​gezondheid spaarrekening openen, moet u deelnemen aan een high-aftrekbare gezondheid plan dat IRS richtlijnen voldoet in Publicatie 969. In aanmerking te komen richtlijnen zijn aan verandering onderhevig, maar voor 2010, de HSA minimale jaarlijkse aftrekbaar voor een gezin plan was $ 2400. U kunt bijdragen aan een gezondheid spaarrekening belastingvrij, maar moet het tegoed gebruiken om te betalen voor de kwalificatie medische kosten of anders gezicht belastingen en een boete.