Is Ozone Water Safe?

Is Ozone Water Safe?

Ozon water, of ozonated water, is het veilig om te drinken. Ozon wordt gebruikt als de primaire desinfectiemiddel waterzuiveringsinstallaties wereldwijd.

Wat is ozon?

Ozon is een instabiel molecuul uit drie zuurstofatomen (O3), met een halfwaardetijd van minder dan 30 minuten.

Ozon als ontsmettingsmiddel

Opgeloste ozon werkt als een super-oxidant in het water, het doden van organismen die in het water en oxiderende opgeloste mineralen uit het water.

Ozon Generation

Ozon wordt gewoonlijk gemaakt door het passeren van zuurstof door een elektrische corona. Een deel van de zuurstof (O2) wordt verdeeld in de corona tijdelijk hervorming ozon (O3).

Korte Half-Life betekent geen Overblijvende

Aangezien ozon breekt terug in zuurstof in een korte periode, is het niet opslaan of transporteren. Uur nadat het is geproduceerd, vrijwel geen ozon blijft.

Kunt u kopen Ozone Water?

De enige praktische manier om water met ozon voor u om te drinken hebben is om het ozonated water te drinken binnen enkele minuten van het ozon wordt geproduceerd.

Thuis Ozongeneratoren

Commerciƫle ozon generatoren zijn beschikbaar voor het huis. Als u een te gebruiken, besteden strikte aandacht voor de veiligheid en de operationele procedures van het systeem zoals ozon en zuurstof behandeling kan gevaarlijk zijn.