Is Omega-3 Van Flax Oil hetzelfde als Omega-3 uit vis?

Is Omega-3 Van Flax Oil hetzelfde als Omega-3 uit vis?

Omega drie vetzuren zijn essentiële vetten die het lichaam. Echter, het menselijk lichaam niet te maken omega drie vetten, zodat ze moeten worden geconsumeerd uit het voedsel dat we eten. Zowel vis en lijnzaadolie bevatten verschillende omega drie vetzuren, die goed zijn voor het lichaam. Zowel lijnzaadolie en visolie unieke gezondheidsvoordelen. Lijnzaad olie bevat een goede bron van omega drie, maar visolie heeft een andere structuur en een dubbele dosis van omega drie vetten. Om onbekende redenen, het lichaam gebruikt de omega drie vetten in vis veel sneller in vergelijking met lijnzaadolie.

Soorten

Omega-3 uit visolie is krachtiger dan omega-3 van lijnzaadolie omdat visolie bevat twee verschillende typen van omega-3 vetten en lijnzaadolie bevat één. Er zijn drie hoofdtypen van omega-3-vetzuren alfa-linoleenzuur (ALA), docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). Visolie bevat EPA en DHA. Lijnzaadolie bevat ALA. Lijnzaad olie is nog steeds goed voor u, want het bevat een benodigde vorm van omega-3, maar visolie is meer goed afgerond.

Voordelen

Alle drie vetzuren gunstig voor het lichaam op verschillende manieren. DHA is een brain gebouw vetzuur, dat het een van de meest belangrijke types maakt. Een groot deel van de menselijke hersenen bestaat uit DHA. DHA is ook essentieel voor zwangere vrouwen, omdat tijdens de zwangerschap het lichaam daadwerkelijk DHA uit de hersenen van een vrouw om de baby op te geven via de placenta. Daarom vrouwen die een tekort aan DHA geheugen problemen tijdens zwangerschap. Aanvulling met DHA voor, tijdens en na de zwangerschap kan helpen een vrouw te onderhouden mentale scherpte tijdens de vruchtbare jaren. DHA is ook goed voor het oog en het hart. De hersen-verbeterende voordelen van DHA zijn bekend, dat is waarom het wordt toegevoegd aan babyvoeding en andere levensmiddelen. Moedermelk bevat ook royale hoeveelheden DHA.

EPA is essentieel omdat dit vetzuur behulpzaam bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, waardoor de effecten van ziekte, verkoudheid, infectie en andere gezondheidsproblemen zoals artritis of eczeem te verminderen. Bovendien, EPA is ook goed voor het hart, omdat het helpt om hoge triglyceriden. Triglyceriden verstoppen slagaders en leiden tot hart-en vaatziekten.

ALA is een vorm van omega-3 vetzuur dat ook helpt om de ontsteking te verminderen en de gezondheid van het hart.

Betekenis

Beide lijnzaadolie en visolie zijn uitstekende eten keuzes. Het lichaam heeft een verscheidenheid van verschillende vitaminen en mineralen uit verschillende voedingsmiddelen. Hetzelfde geldt voor oliën en vetten. Het lichaam nodig heeft om omega krijgt drie oliën uit vele bronnen voor een optimaal resultaat voor de gezondheid. Sommige mensen willen zowel vlas en visolie te nemen in aanvulling op het eten van vis en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 zoals noten, zaden en eieren. De combinatie van deze voedingsmiddelen zorgt ervoor dat je geeft je lichaam een ​​goede balans van omega drie vetten.

Overwegingen

Als je een vegetariër of als je niet van vis houdt, wilt u misschien overwegen ter aanvulling van uw dieet met andere veganistische bronnen van DHA en EPA. Overvloedige hoeveelheden DHA en EPA zijn te vinden in de zee algen zoals spirulina en chlorella. U kunt beide supplementen in pil of poedervorm kopen bij uw lokale health food winkel.

Waarschuwing

Bij het winkelen voor lijnzaadolie, zeker om biologische rassen te kopen. Niet-organische oliën kunnen schadelijke pesticiden en andere resten bevatten. Bij het kopen van vis kiezen soorten vis die de hoogste niveaus van omega-3 vetten, zoals zalm of forel bevatten. Zalm die is gevangen in het wild is over het algemeen veilig. Verder koopt visolie geteste zuiverheid. Carlson levertraan wordt de kwaliteit getest. U kunt dit merk in de meeste reformwinkels.