Is het mogelijk om zwanger te raken 5 dagen na uw periode?

Paar reproductieve onderwerpen worden omringd door zo veel mythen en misvattingen als tijdvakken en zwangerschap. Afhankelijk van de lengte van je menstruatie en menstruele cyclus, maar ook uw tijd van de eisprong, zou je mogelijk zwanger op verschillende tijdstippen te krijgen in de maand, met inbegrip van vijf dagen na je menstruatie.

Menstruele cyclus

Gerekend vanaf de eerste dag van je menstruatie tot de eerste dag van de volgende periode, de menstruatiecyclus bereidt je lichaam voor de zwangerschap. Volgens het National Institute of Child and Human Development, de meeste menstruaties zijn 28 dagen in lengte, maar kan variƫren 21-35 dagen en nog steeds normaal.

Ovulatie

Gewoonlijk ergens tussen dag 11 en dag 21 van de menstruele cyclus, veranderingen in hormonen lichaam veroorzaken rijpe eicel vrijkomen in uw eileider (ovulatie), waar het beschikbaar worden bevrucht tot 24 uur, volgens de Amerikaanse Zwangerschap Association.

Zwangerschap

Volgens de American Pregnancy Association, kunnen zaadcellen in leven te blijven in uw voortplantingsorganen voor maximaal 5 dagen. Als dit zaadcel een rijpe eicel in die tijd, toen de resultaten zwangerschap.

Menstruatie

Onbevruchte, een rijpe eicel naar de baarmoeder, waar de verdikte baarmoederslijmvlies (endometrium) afbreekt, waardoor uw lichaam in de maandelijkse stroom bekend als uw menstruatie.

Overwegingen

Als u een langere menstruatie en menstruele cyclus van gemiddelde lengte te ervaren, dan kunt u gemakkelijk zwanger vijf dagen na je menstruatie; bijvoorbeeld, als u een periode van 7 dagen en een 28-daagse cyclus, dan is uw eisprong venster begint meestal 4 dagen na je menstruatie, uit te breiden tot 14 dagen na je menstruatie.