Is het moeilijk om zwanger te raken met PCOS?

Polycysteus ovarium syndroom, ook bekend als PCOS, is de belangrijkste oorzaak van vrouwelijke factor onvruchtbaarheid in de Verenigde Staten. Het treft ongeveer een op de 10 vrouwen. De oorzaken van PCOS zijn niet goed begrepen en de behandeling is beperkt tot het aanpakken van de symptomen omdat er momenteel geen remedie. De onevenwichtigheid van hormonen veroorzaakt teveel mannelijk hormoon niveaus, ontbrekende of langdurige menstruele cycli waarin de ovulatie kan niet optreden, en insulineresistentie. Al deze factoren samen veroorzaken problemen die kunnen het moeilijk maken voor een vrouw met polycysteus ovarium syndroom om zwanger te worden.

Symptomen

De symptomen van polycysteus ovarium syndroom variëren van vrouw tot vrouw. Zij kunnen afwezig of lange menstruatiecyclus, gebrek aan ovulatie, insulineresistentie, kaalheid, gewichtstoename, acne en vette huid. Deze verschijnselen worden veroorzaakt door de onbalans van hormonen geassocieerd met PCOS. De symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. Veel vrouwen weten niet dat ze PCOS totdat ze proberen om zwanger te worden. Polycysteus ovarium syndroom kan niet worden genezen, zodat behandeling bestaat uit het behandelen van individuele symptomen in plaats van de aandoening geheel.

Diagnose

Worden gediagnosticeerd met polycysteus ovarium syndroom wordt meestal gedaan door een endocrinoloog. Deze medische professional zal bloedonderzoek om het evenwicht van de hormonen in het lichaam aanwezig te laten zien. Een vrouw met PCOS kunnen verhoogde androgeen tonen - mannelijk hormoon - niveaus, evenals eventueel vertonen insulineresistentie. Testen op PCOS moet worden gedaan op bepaalde punten in de menstruele cyclus. Indien geen cyclus aanwezig is, kan men worden geïnduceerd voor het testen.

Behandeling

Behandelen polycysteus ovarium syndroom behandelen van de symptomen. Veelgebruikte behandelingen voor vrouwen die op zoek zijn om zwanger te worden zijn het gebruik van clomifeen citraat (Clomid) om de ovulatie te induceren. Dit gebeurt vaak in combinatie met het gebruik van metformine (Glucophage) bestrijding insulineresistentie en verhogen eikwaliteit de kans op een natuurlijke conceptie verhogen. Injecteerbare geneesmiddelen zoals Gonal-F en Follistim ook kunnen worden gebruikt om ovulatie te stimuleren, met HCG triggers aan de exacte datum van ovulatie weten zodat bevruchting kan worden gericht.

Vruchtbaarheid

In veel gevallen, kan op natuurlijke wijze optreden. Dit kan als gevolg van vele factoren, zoals de vrouw niet reageren op behandeling met geneesmiddelen alleen. In deze gevallen kunnen intra uteriene inseminatie (IUI) en in-vitro ferilization (IVF) verhogen de kans op zwangerschap. Met IUI, ovulatie getimed en soms geïnduceerd, en het sperma wordt rechtstreeks via de katheter ingebracht in de baarmoeder. Aangezien veel vruchtbaarheid medicijnen de aanwezigheid van vruchtbare cervixslijm kan verlagen voor de zaadcellen om in te wonen, kan deze behandeling dit probleem te omzeilen. Een andere weg om conceptie IVF, waarin eieren worden geoogst en embryo's gekweekt, vervolgens opnieuw geïmplanteerd om een ​​zorgvuldig gecontroleerd baarmoederslijmvlies. Deze opties kan heel kostbaar, maar hebben goede slagingspercentages voor vrouwen met PCOS.

Waarschuwing

Polycysteus ovarium syndroom presenteert een aantal risico's voor zowel moeder als kind een keer conceptie is bereikt. Er is een hoger risico op zwangerschapsdiabetes, een miskraam en een hoge bloeddruk. In veel gevallen wordt met metformine bleef gedurende zwangerschap. Metformine is een klasse B drug geloofde niet dat zij een schadelijke foetale bijwerkingen veroorzaken. Vrouwen met PCOS worden zorgvuldig gecontroleerd tijdens hun zwangerschap om mogelijke problemen snel te vangen, en moeten vaak in overleg met hun arts.