Is het gevaarlijk om te doneren Bone Marrow?

Beenmergdonatie omvat waardoor artsen een kleine hoeveelheid beenmerg verwijderd voor transplantatie in een andere persoon. Beenmerg transplantaties kunnen ziekten zoals leukemie en lymfoom. Zoals elke chirurgische procedure, beenmerg verwijdering heeft bepaalde risico's, hoewel ernstige effecten zijn relatief zeldzaam.

Doorlichting

De National Marrow Donor Program (NMDP) screent alle potentiƫle donoren om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en moet geen problemen met de procedure te hebben.

Procedure

Tijdens beenmergdonatie de patiƫnt ligt op zijn buik en een arts een holle naald in de achterzijde van het bekken. Een spuit aan de naald wordt dan gebruikt om het merg te verwijderen.

Merg Regeneration

Vijf procent of minder van beenmerg van de donor wordt verwijderd. Na donatie, de donor vervangt merg binnen vier tot zes weken, volgens de NMDP.

Anesthesie

De procedure wordt gewoonlijk uitgevoerd met de donor onder algehele narcose, of soms regionale anesthesie. De donor geen pijn tijdens het proces.

Side Effects

Donatie verwijderen is meestal een poliklinische procedure. Meeste donors pijn of druk in de onderrug daarna, en stijfheid bij het lopen en vermoeidheid. Het kan enkele weken deze effecten verdwijnen nemen.

Risico's

In een studie van de Cancer Consultants website aangehaald, ongeveer 1 procent van de meer dan 9.000 beenmerg oogsten geleid tot een ernstige negatieve gebeurtenis. Deze omvatten overmatig pijn, verdoving reacties, vertraagde terugkeer naar normale activiteiten en letsel aan weefsel, bot of zenuw. Een totaal van 67 donoren had problemen duren maanden of jaren.