Is er een verband tussen borstkanker en darmkanker?

Is er een verband tussen borstkanker en darmkanker?

Borstkanker en darmkanker zijn vrij algemeen en zeer te genezen in de vroege stadia. Zij kunnen meer gemeen hebben dan die, als er lijken een aantal factoren die de twee zijn.

Borstkankerpatiënten

Een studie uitgevoerd in Genua, Italië, toonde borstkanker patiënten hebben een veel hogere incidentie van colorectale poliepen en een hoger voorkomen van maligniteiten in die massa dan de gemiddelde persoon doet.

Colon Cancer Patiënten

Patiënten geopereerd aan darmkanker lijken een hogere incidentie van borstkanker, maar het risico niet goed gedefinieerd.

BRCA Gene

De BRCA 1 gen mutatie, die het risico op borstkanker toeneemt, maakt de kans op het ontwikkelen van darmkanker veel groter.

Familiegeschiedenis

Als je een familielid die darmkanker had, kan het risico op het ontwikkelen van borstkanker met 20 procent tot 30 procent. Een eerstegraads familielid (ouder, broer of zus) maakt het risico nog hoger.

Overwegingen

Als u of iemand in uw familie heeft een geschiedenis van de dikke darm of borstkanker, waarschuwen uw arts en follow-up met regelmatige controles en screening voor beide ziekten.