Is Epsom Salt veilig tijdens de zwangerschap?

Is Epsom Salt veilig tijdens de zwangerschap?

Dacht je dat het was oma's folklore uit de heuvels? Niet zo, zegt de wetenschap. Epsom zout, de gemeenschappelijke naam voor magnesiumsulfaat, heeft tientallen bewezen voordelen en kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Extern gebruik

Epsom zout gebruikt in badwater of voeten weken vervangt magnesium in het lichaam en vermindert de zwelling. Het wordt regelmatig gebruikt voor de bestrijding van zwelling van de enkels en verlichten aambeien, zowel voor in de zwangerschap.

Intern gebruik

Zwangere vrouwen moeten altijd zorgverleners te raadplegen alvorens Epsom zout intern. Effecten van ingenomen magnesiumsulfaat op een foetus of zogende baby zijn onbekend.

Pre-Elampsia en Eclampsia

Ongeveer 10 procent van de zwangere vrouwen ontwikkelen pre-eclampsie, een potentieel levensbedreigende aandoening die wordt gekenmerkt door een hoge bloeddruk, zwelling en overmatige eiwit in de urine. Magnesiumsulfaat wordt soms gebruikt om aanvallen bij vrouw met pre-eclampsie en eclampsie te voorkomen.

Cerebral Palsy

Een studie uit 2008 toonde het risico van cerebrale parese in premature baby's werd verlaagd met 45 procent wanneer de moeders een infusie van epsom zout kregen. Volgens de New England Journal of Medicine, de behandeling stabiliseert de bloedvaten van de moeder, het verzekeren van voldoende zuurstoftoevoer naar de baby.

Geschiedenis

Epsom zout wordt genoemd voor Epsom, England, vanwege de stad magnesiumsulfaat rijk water. Bewoners begon extraheren uit het water daar in de 17e eeuw.