Is Epididymitis besmettelijk?

Is Epididymitis besmettelijk?

Volgens de Universiteit van Illinois Medical Center, epididymitis is over het algemeen niet besmettelijk, maar kan een besmettelijke seksueel overdraagbare aandoening te begeleiden.

Achtergrond

Epididymitis is een infectie van de bijbal, een buis op de achterkant van de zaadbal waar het sperma pass.

Symptomen

Potentiële symptomen van epididymitis zijn rood, warme huid op het scrotum; gezwollen of tender testikel of liesstreek; testikel pijn die erger tijdens de stoelgang voelt; koorts en rillingen; afscheiding uit de plasbuis; pijn of een branderig gevoel bij het plassen; pijn met seks; knobbeltje in een testikel; onderbuik of het bekken ongemak; of bloed in het sperma, volgens de Universiteit van Michigan Health System.

Oorzaken

Bacteriële infecties, zoals urineweginfecties, seksueel overdraagbare aandoeningen of prostaat infectie kan bijbalontsteking veroorzaken. Andere mogelijke oorzaken zijn schimmelinfectie, Henoch-Schönlein purpura (een ziekte met huiduitslag en zwelling van de gewrichten), prostaat verwijderen, een medische procedure die uw urinewegen of een geneesmiddel voor het hart genaamd amiodarone beïnvloedt.

Behandeling

Behandeling voor epididymitis meestal antibiotica.

Het voorkomen

Om epididymitis te voorkomen, houd uw penis en scrotum schoon, zie uw arts onmiddellijk als u een brandend gevoel bij het plassen of een afscheiding uit de penis en een condoom met seks.