Is een vernevelaar behandeling Beschouwd Oxygen Therapy?

Is een vernevelaar behandeling Beschouwd Oxygen Therapy?

Rebecca Anwar, PhD, in The Sage Group in Philadelphia, PA, zegt: "Patient onderwijs is het gouden ei ... [het] houdt patiënten gezonder." Zo, weten wat het verschil tussen behandeling met een vernevelaar en zuurstof therapie kan een levensreddende onderwijs. Verwarren voor elkaar kan leiden tot ziekenhuisopname - of erger.

Vernevelaar Therapie

Een vernevelaar behandeling levert vloeistof, geneesmiddelen op recept in een fijne nevel. Inademen van de nevel, door middel van een mondstuk of masker, neemt het geneesmiddel direct in uw longen. Een kleine compressor of druk zuurstof, maakt de mist. De vernevelaar behandeling is voltooid nadat het geneesmiddel is opgebruikt, meestal 10 tot 20 minuten. De meeste patiënten wordt vernevelaar therapie twee tot vier keer per dag, maar zelden meer dan eenmaal per twee uur, long aandoeningen. Astma is een aandoening vaak behandeld met vernevelaar therapie.

Zuurstoftherapie

Je hersenen, je hart, en al het andere, tot in de haarzakjes, heeft zuurstof nodig. Je longen nemen het in, verzadigen uw bloed mee, en je hart pompt het naar je lichaam die niet zijn eigen zuurstof kan opslaan. Als je longen of het hart niet goed werken, kan uw arts zuurstof voorschrijven, meestal door een canule, een buisje vastgebonden onder je neus, bij 2 tot 4 liter per minuut. Zuurstof wordt gewoonlijk 24 uur per dag of tijdens de slaap, maar nooit tussenpozen gedurende enkele minuten een paar keer per dag.

Nuttig Overlap

Voeden van een vernevelaar met zuurstof is een handige manier om twee behoeften met een behandeling, voor het continu zuurstof gebruikers te dekken. Maar na uw vernevelaar loopt droog je nodig hebt om de zuurstof los te koppelen van uw vernevelaar en sluit uw canule meteen. Wees voorzichtig, dat wel. Vernevelaars hebben behoefte aan een hoge toevoer van zuurstof naar een nevel te maken. Als je zet hem niet neer je een flink briesje krijgen in je neus, maar dat nog gevaarlijker dan vervelend kan zijn.

Niet stoppen met ademen

Ademen is meer dan een goede gewoonte. Zuurstof honger en ophoping van kooldioxide geproduceerd door uw metabolisme zowel stimuleert en reguleert je ademhaling. Als uw longaandoening is een chronische en langdurige (zoals bij emfyseem) u misschien gewend aan hoge koolstofdioxide in je bloed zijn geworden, en het niet langer stimuleert je om te ademen. Dat laat alleen zuurstof honger als uw belangrijkste drive. Inname van te veel zuurstof kan dan we deze stimulus, en u, om te slapen, soms met dire resultaten.

Beste resultaten

Het kennen van de redenen voor elke vorm van therapie en medicijnen je neemt maakt je beste partner van uw arts. Je hebt in handen kreeg dat Gouden Ei!

Vernevelaar therapie en zuurstoftherapie zijn niet hetzelfde en kan niet worden vervangen voor elkaar. Werken hand in hand om het volledige spectrum van de uitdagingen waarmee patiënten met long-en hart-en vaatziekten te behandelen, kunnen zij u helpen het meeste uit elke dag.