Is een neurogene blaas Genetische?

Neurogene blaas is een aandoening gekenmerkt door een gebrek aan incontinentie verband met zenuwbeschadiging. Terwijl de aandoening is niet genetisch, kan de geboorteafwijking spina bifida te triggeren bij sommige personen.

De Feiten

De Cleveland Clinic beschrijft neurogene blaas als een mogelijke complicatie van een ziekte of fysiek trauma dat de gevolgen van de zenuwen die de blaasfunctie. Afhankelijk van het individu, kan neurogene schade zowel overactieve of traag werkende blaasfunctie triggeren.

Spina Bifida

Children's Hospital Boston citeert spina bifida als een gemeenschappelijke onderliggende oorzaak van neurogene blaas bij kinderen. Dit gebeurt wanneer spinale veranderingen veroorzaakt door de geboorteafwijking verstoren de normale signaalpad van zenuwen in verband met controle over de blaas.

Extra Oorzaken

Children's Hospital Boston en de Medline Plus identificeren extra onderliggende oorzaken van neurogene blaas die dwarslaesie, de ziekte van Alzheimer, het bekken of het centrale zenuwstelsel tumoren, multiple sclerose, diabetes en beroerte herstel omvat.

Diagnose

Artsen diagnosticeren neurogene blaas door middel van een combinatie van lichamelijk onderzoek, medische geschiedenis, urine testen en onderzoeken van de blaas volume en druk, volgens de Children's Hospital Boston.

Behandelingen

Medline Plus notes voor potentiƫle behandeling van neurogene blaas die medicijnen voor een overactieve blaas of een traag werkende, antibiotica bevatten om infecties en oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken pakken.