Is een D & C Indien na een positief uitstrijkje?

Is een D & C Indien na een positief uitstrijkje?

Een uitstrijkje, ook wel een uitstrijkje, is een routine procedure die artsen uitvoeren vrouwen te controleren op vroege tekenen van baarmoederhalskanker. Het uitstrijkje werkt door het ontdekken abnormale veranderingen in de cervicale cellen. Het uitstrijkje kan onderscheiden vaginale infecties, abnormale baarmoederhalscellen en baarmoederhalskanker. Omdat de vroege opsporing is de primaire sleutel tot een succesvolle behandeling van baarmoederhalskanker, de federale overheid moedigt alle vrouwen te maken Pap screening een vast onderdeel van hun gezondheidszorg routine.

atypia

Een positieve uitstrijkje kan de aanwezigheid van atypia waarin sommige van de cervicale cellen een verandering die kan worden veroorzaakt door een infectie of Human Papilloma Virus (HPV) vermeld. Behandeling voor deze aandoening niet rechtvaardigen een D & C.

milde dysplasie

Een positief uitstrijkje kan de aanwezigheid van precancereuze laaggradige letsels aan te geven, ook wel milde dysplasie, vooral bij jonge vrouwen tussen de leeftijden van 25 en 35 jaar oud. De behandeling kan bestaan ​​onderzoek door colposcopie en nauwkeurige follow-up.

ernstige dysplasie

Een positief uitstrijkje kan de aanwezigheid van voorstadia van hoogwaardige laesies, of ernstige dysplasie geven. Dit is een meer ernstige situatie en moet worden gevolgd door een colposcopische onderzoek naar verdere evaluatie van het potentieel voor maligniteit.

Kanker

Een positieve uitstrijkje kan de aanwezigheid van abnormale cellen die bestaan ​​onder het maaiveld en kan zijn verspreid naar andere organen geven. Deze cellen kunnen kwaadaardig worden en de arts zal waarschijnlijk voorstellen een biopsie om een ​​definitieve diagnose te stellen.

Onbepaald

In sommige gevallen kan een arts niet in staat te bepalen of een abnormaal uitstrijkje ontstaan ​​in de baarmoederhals of het baarmoederslijmvlies. In dit geval kan de arts een LV suggereren.