Is Diabetes Genetic?

Diabetes mellitus, beter bekend als diabetes, verwijst ongewoon hoge niveaus van glucose (ook bekend als suiker) in het bloed.
Er zijn veel factoren die bijdragen tot de ontwikkeling van diabetes bij een persoon, waaronder, genetica speelt een zeer belangrijke rol.

Soorten

Er zijn twee types van diabetes: Type 1 en Type 2. Type 1 wordt soms aangeduid als juveniele diabetes en vooral bij jonge volwassenen en kinderen. Patiënten met type 1 diabetes niet aan insuline, wat cruciaal is in het transformeren van suiker in energie te produceren. Type 1 diabetes is vrij zeldzaam en bedragen minder dan 5% van alle gevallen van diabetes. Bij patiënten met type 2 diabetes, is insuline niet voldoende door het lichaam of de cellen niet te nemen aan insuline.

Betekenis

Hoewel genetische factor sterk beïnvloedt het risico van diabetes, andere omgevingsfactoren zoals dieet en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij het bepalen of een persoon diabetes ontwikkelen of niet.
Onderzoeken met identieke tweelingen blijkt dat het risico van diabetes een twin indien de andere reeds diabetes is 50% van type 1 diabetes en 75% voor type 2 diabetes. Zelfs een persoon draagt ​​diabetes gen, is het mogelijk dat hij of zij niet zal ontwikkelen diabetes.

Effecten

De rol van genetische factoren in de ontwikkeling van diabetes zijn sterker dan type 1 type 2.
Bij type 1 diabetes, zijn er verschillende milieu feiten dat het begin van diabetes kan leiden. Deze omvatten een infectie, dieet, en het weer. Borstvoeding in de vroege jaren kunnen ook spelen een belangrijke rol. Mensen die borstvoeding kregen minder kans om het type te ontwikkelen 1 diabetes. Studies van het menselijk genoom 18 gebieden die in het genoom (IDDM1 te IDDM18) die zijn gekoppeld aan type 1 diabetes.
Bij type 2 diabetes, familiegeschiedenis is de sterkste risicofactor voor diabetes ontstaan. Type 2-diabetes wordt ook sterk verbonden met obesitas. Onderzoekers hebben veel middelen voor het zoeken naar genen van type 2 diabetes. Er wordt nu aangenomen dat type 2 diabetes omvat variaties in meerdere genen. Twee van deze genen, calpain 10 (CAPN10) en hepatocyte nucleaire factor 4 alpha (HNF4A), zijn geïdentificeerd met behulp van het hele genoom linkage studies.

Overwegingen

De invloed van genetische factoren op het begin van diabetes wordt gedeeltelijk gereflecteerd door de relatie tussen ras en diabetes incidentie. Blanken zijn waarschijnlijk type 1 diabetes te ontwikkelen. Aan de andere kant, Mexicaanse Amerikanen, Afro-Amerikanen en de Pima indianen zijn het grootste risico op type 2 diabetes.

Expert Insight

In 1962, na het bestuderen van de epidemie van diabetes op het eiland Nuru, Neel voorgesteld dat de menselijke genen zijn ontworpen om de honger en hongersnood te overleven. Wanneer voedsel wordt overvloedig deze genen veroorzaken het lichaam te bouwen vetopslag, leidt tot zwaarlijvigheid en toenemende risico op diabetes. Deze hypothese wordt vaak aangeduid als de theorie van de "spaarzame genen."