Is Colitis Ulcerosa een symptoom van een ernstige ziekte?

Colitis ulcerosa is een ziekte die een ontsteking in de dikke darm, waardoor pijn, zweren en diarree. In veel gevallen, colitis ulcerosa is een ernstige ziekte. In sommige gevallen echter kan worden aangesloten voor meer ernstige aandoeningen.

Oorzaken

De oorzaken van colitis ulcerosa zijn nog grotendeels onbekend. Genetische factoren lijken een rol spelen, evenals afwijkingen in het immuunsysteem, maar colitis ulcerosa is niet aan andere ziekten. Zo nee, colitis ulcerosa is een symptoom van een ernstige aandoening --- is een ziekte op zich.

Colitis Ulcerosa en kanker

Mensen met colitis ulcerosa zijn aanzienlijk meer kans dan anderen om darmkanker te ontwikkelen. Als u colitis ulcerosa heeft, kan uw arts u adviseren dat u regelmatig coloscopie├źn te controleren op kankercellen.

Toxisch megacolon

Toxisch megacolon is een zeldzame maar gevaarlijke complicatie van colitis ulcerosa. Het wordt veroorzaakt wanneer de hele dikke darm zwelt plotseling, waardoor het risico op scheuren.

Artritis

Terwijl de verbinding tussen de twee ziekten is nog onduidelijk, kan colitis ulcerosa ook leiden om artritis te ontwikkelen.

Leverziekte

Colitis ulcerosa kan ook schade aan de lever veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige leverziekte.