Is Clenbuterol veilig?

Is Clenbuterol veilig?

Clenbuterol is een bronchodilator en gladde spierverslapper soms voorgeschreven om astma te behandelen buiten de VS Door de thermogene (metabolisme stimuleren) en stimulerende effecten, clenbuterol is soms misbruikt als gewichtsverlies steun of prestatiebevorderende drug.

Indicaties / Bestedingen

Clenbuterol - nauw verwant aan de astmamedicatie albuterol - is niet goedgekeurd voor menselijk gebruik in de VS, maar wordt soms voorgeschreven voor astma in andere landen. Het wordt ook gebruikt in diergeneeskunde voor ademhalingsproblemen bij paarden en een groei-stimulerende middel in varkens en ander vee.

Effecten

Clenbuterol verhoogt lichaamstemperatuur, stimuleert de afgifte van adrenaline en snelheden metabolisme. Het ontspant ook de gladde spieren, waardoor het een effectieve luchtwegverwijder. Andere gevolgen zijn een verhoogde alertheid, slapeloosheid en zweten.

Bijwerkingen

Net als andere stimulerende middelen, kan clenbuterol bloeddruk, oorzaak tachycardie (snelle hartslag) te verhogen en verhogen het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen, zoals hartaanval en beroerte. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie, is clenbuterol in verband gebracht met hartfalen bij paarden, maar het is niet duidelijk of dit geldt voor menselijk gebruik als goed.

Rechtspositie

Hoewel niet een gereguleerde stof in de VS, is clenbuterol verboden door het Wereld Anti-Doping Agentschap voor gebruik door Olympische atleten, volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Waarschuwing

Omdat clenbuterol niet wordt gereguleerd door de FDA voor menselijk gebruik, kan het zijn meer kans op schadelijke verontreinigingen bevatten. Als je een snelle hartslag, pijn op de borst, ademhalingsproblemen of andere ernstige symptomen ervaren tijdens het gebruik van clenbuterol, onmiddellijk medische hulp inroepen.