Is All tuberculose besmettelijk?

Is All tuberculose besmettelijk?

De World Health Organization definieert TB als een acute infectieziekte die via druppeltjes in de lucht wordt overgedragen. Meestal de longen aantast, kan TB niet-besmettelijk of besmettelijk.

Wat Bacteriën Oorzaak TB?

TB wordt veroorzaakt door Mycobacterium tuberculosis, overgedragen persoon tot persoon.

Niet besmettelijke tbc

Wanneer TB bacteriën leven in het lichaam, maar het immuunsysteem belet de bacteriën groeien, de TB is niet besmettelijk. De drager kan de TB niet overdragen aan een ander, al is het nog mogelijk om de TB later besmettelijk te worden. De niet-besmettelijke vorm van tuberculose is bekend als latente of inactieve tuberculose.

Besmettelijke TB

Besmettelijke TB optreedt whern de TB bacteriën leven en te groeien in het lichaam en het immuunsysteem kan niet stoppen met de bacteriën ontwikkelen. De besmettelijke vorm van tuberculose is bekend als actieve tuberculose.

Symptomen en Identificatie

Symptomen van besmettelijke tbc omvatten abnormale X-stralen, sputum, gewichtsverlies, nachtelijk zweten en koude rillingen, en identificatie is door middel van een huidtest bekend als de Mantoux-test, sputum test of een X-ray. Degenen met latente TB mag geen symptomen.

Ontkenning

De bovenstaande informatie is niet bedoeld als een vervanging voor goede medische evaluatie en professioneel advies moet altijd worden gezocht.