Inversion Therapy Faror

Inversion terapi är en behandling för ryggont som först användes över 2000 år sedan. Behandlingen, som innebär att hänga upp och ner eller i något inverterad vinkel, förmodligen lindrar spänningar i ryggen som vikten av din kropp naturligt "sträcker" ryggraden. Förespråkarna hävdar att detta inte bara hjälper lindra ryggsmärtor utan även bromsar åldrandet av ryggraden. Var noga med att läsa om de möjliga inversion terapi faror nedan innan du ger behandlingen ett försök.

Förhållanden som inte blandar med Inversion Therapy

Om något av dessa tillstånd stämmer in på dig, bör du undvika inversion terapi helt: graviditet, bråck, högt blodtryck, nyligen stroke, hjärt-eller cirkulationsproblem, glaukom, konjunktivit ("röda ögon"), näthinneavlossning, ryggmärgsskada, svullna leder , benskörhet, oläkta frakturer eller skador, öroninfektion eller fetma.

Grad av Inversion

En annan ofta nämns inversion terapi fara invertering i en vinkel som är för svåra. Detta gäller särskilt nybörjare som ska börja på en mycket liten vinkel.

Spotters för nybörjare

Förutom att vända i en liten vinkel (med fötter 12 tum eller mindre ovanför huvudet), nybörjare bör också se till att ha någon "spotting" dem. Invertering för första gången kan orsaka yrsel, så det är viktigt att ha någon nära genom att hjälpa dig om det behövs.

Stroke eller Popped blodkärl

År 1983 genomfördes en studie som publicerades av en Dr Goldman, som uppgav att inversion terapi ökade patientens risk för stroke. Men kort därefter, Dr Goldman vänt sina resultat, som visar att risken för stroke under inversion terapi inte var något annat än risken för stroke under träningen upprätt.

Expert Insight

För att vara på den säkra sidan, kolla med din läkare innan du börjar inversion terapi.