Interstitiële cystitis Eten Beperkingen

Interstitiële cystitis Eten Beperkingen

Interstitiële cystitis (IC) is een aandoening die wordt gekenmerkt door een chronische ontsteking van de blaaswand. De symptomen zijn pijnlijke dringende en vaak moeten plassen, pijn tijdens het vrijen en pijn in het bekken.

Er is geen bekende behandeling voor interstitiële cystitis, maar patiënten kunnen hun symptomen te verminderen door het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen waarvan bekend is dat irritatie van de blaas.

Foods

Voedingsmiddelen met een hoog zuur bekend verergeren IC. Mensen die interstitiële cystitis moet voedsel zoals fruit en tomaat sappen, fruit (behalve voor bosbessen, peren en honingmeloen), uien, tomaten, roggebrood, zuurdesembrood, yoghurt, zure room en oude kazen te voorkomen. Noten (behalve amandelen, cashewnoten en pijnboompitten), lima en tuinbonen en soja moet ook vermeden worden. Genezen, gerookt, verouderd, verwerkt en ingeblikt vlees irritatie ook naar de blaas. Chocolade is ook een boosdoener van irritatie van de blaas, maar johannesbroodbomen snoep is een aanbevolen alternatief.

Drankjes

Dranken zoals koffie en thee stimuleren van de zenuwen in het lichaam, waaronder de gevoelige zenuwen van de blaas. Drinken ze zorgt ervoor dat de blaas overactief worden, waardoor dringende en veelvuldig urineren. IC patiënten moeten evenmin frisdrank consumeren want deze bevat grote hoeveelheden citroenzuur en kunstmatige zoetstoffen, die ook verergeren de blaas. Alcohol moet ook worden vermeden.

Andere dingen om te vermijden

Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, zijn een belangrijke oorzaak van blaasirritatie IC patiënten. Patiënten moeten ook onthouden van producten die MSG bevatten. IC-patiënten moeten niet multivitaminen nemen, tenzij zij nodig zijn voor een andere medische aandoening.